BiH

Pratite nas na Google news

Vučić: Donosimo vakcine koje pripadaju svim našim balkanskim narodima

Vučić: Donosimo vakcine koje pripadaju svim našim balkanskim narodima
Foto: Tanjug/Arhiva | Vučić: Donosimo vakcine koje pripadaju svim našim balkanskim narodima
N.N.

SARAJEVO - Dolazim sutra u Sarajevo, samo na aerodrom. Želim da donesem nešto što pripada svim našim balkanskim narodima, potvrdio Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

On je za Avaz rekao da se treba okrenuti budućnosti.

"Nije važno ko je nabavio vakcine, zato što je to važno za zdravlje građana. Mislim da to može da pomogne u Bosni i Hercegovini svim lekarima pre svega, koji rade u crvenoj zoni i nekim starijim ljudima. Donosimo sutra 5.000 doza vakcina. Znači, ukupno 10.000 doza AstraZenece vakcina", istakao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da će doći samo na Sarajevski aerodrom i vakcine predati domaćinima, Miloradu Dodiku, Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.

"Moja poruka svim ljudima u BiH je da mi o sebi zajedno moramo da brinemo mnogo više. Jer kada smo zajedno, onda sve možemo da postignemo, a ne da se stalno svađamo i prepiremo i da drugima damo da nama upravljaju, a tada ne dobijemo ništa. Lepo je što se svima drugima zahvaljujemo, koji nam neretko daju mrvice sa stola. Ja mislim da je najvažnije da se mi okrenemo budućnosti, da se mi okrenemo sebi" poručio je predsjednik Srbije za.

Vučić je naglasio da smo jedni drugima najpreči.

"Da pokušamo zajednički da rešavamo sve probleme. To je moja poruka. Ja sam Srbin, od oca i majke, Srbina i Srpkinje, ali jednako ovo želim svakom Bošnjaku, svakoj Bošnjakinji, kao i svakom Hrvatu i svakoj Hrvatici. Jer kada smo mi zajedno, kada mi radimo zajedno za dobrobit svih nas, i svih naših ljudi, onda smo nepobedivi i mnogo snažniji i jači nego što smo danas" poručio je Vučić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije