BiH

"Zeljković da pokaže nevinost ili dovoljno argumenata zbog čega ga neko optužuje"

"Zeljković da pokaže nevinost ili dovoljno argumenata zbog čega ga neko optužuje"
Foto: Printscreen/YouTube | "Zeljković da pokaže nevinost ili dovoljno argumenata zbog čega ga neko optužuje"
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković govoreći o hapšenju direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljković zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, rekao je da očekuje vrlo brzo pred nadležnim institucijama da pokaže svoju nevinost ili pokaže dovoljno argumenata zbog čega ga neko na neki način optužuje.

"Ne bih volio da mi sada uđemo u donošenje presude prije presude. Nećemo se miješati u rad institucija, ali očekujemo da institucije u skladu sa zakonom rade korektno i da ako neko ima neku svoju odgovornost za to treba da odgovara, ako nema, ne smijemo nanositi nekome i njegovoj porodici nepopravljivu štetu", istakao je Višković.

On je ponovio da institucije Srpske treba da rade svoj posao i da je to njegov stav od momenta preuzimanja Vlade Republike Srpske.

Višković je rekao da neće biti ugrožen rad Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, ističući da Institut ima dovoljno kadrova i da nije samo direktor koji nosi Institut.

"Institut će neometano da obavlja sve svoje zakonom predviđene poslove, te očekujem da Zeljković vrlo brzo riješi probleme koji mu se stavljaju na teret", istakao je Višković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije