BiH

Zvona u znak podrške za spasenje srpske države i naroda

Zvona u znak podrške za spasenje srpske države i naroda
Foto: Pixabay | Zvona u znak podrške za spasenje srpske države i naroda

BEOGRAD - Zvona na svim hramovima Srpske pravoslavne crkve (SPC) zazvonila su danas u podne u znak podrške i za spasenje srpske države i naroda, zbog nepravednih optužbi u UN iznesenih u rezoluciji o Srebrenici.

Zvona zvone po blagoslovu Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, pozivajući vjerni svetosavski narod na molitvu, smirenost, međusobnu solidarnost i nepokolebljivost u činjenju dobra, uprkos potpuno lažnim i nepravednim optužbama kojima je izložen u UN, piše Srna.

Patrijarh Porfirije pozvao je vjernike na molitvu za pravdu i mir.

Njegova svetost pozvao je pravoslavne vjernike da se ujedine u molitvi za pravdu i mir svim narodima, posebno onima sa kojima vijekovima dijeli zajedničku istoriju sa biblijskom vjerom u srcu i na usnama.

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH pri UN inicirao samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, a čiji su predlagači Njemačka i Ruanda.

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine, na čijem čelu je bio vodeći izraelski istoričar i stručnjak za Holokaust Gideon Grajf, zaključila je, navodi Srna, da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte.

Komisija od 10 svjetskih eksperata zaključila je da Srbi nikada nisu imali takav plan ni u Srebrenici niti na bilo kom drugom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije