Društvo

Aleksandar Vučić ličnost godine u izboru Nezavisnih novina

Aleksandar Vučić ličnost godine u izboru Nezavisnih novina
Aleksandar Vučić ličnost godine u izboru Nezavisnih novina

BANJALUKA - U Kristalnoj dvorani Hotela "Bosna" u Banjaluci održana je svečanost proglašenja ličnosti godine, koju organizuje naša kompanija. Ličnost godine za 2013. godinu je Aleksandar Vučić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije.

14.38 - Svečana dodjela nagrada i priznanja upravo je završena.

14.37 - Poruku i čestitke Alekandru Vučiću uputio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

14.35 - Jedno veliko "Hvala", ne samo u lično ime, nego i u ime građana Srbije, a uvijek je u Banjaluci lako biti iz Srbije. A i sa svima drugima imamo i možemo da unapređujemo najbolje moguće odnose. U budućnosti ćemo živjeti ne samo u miru, već i bolje nego do sada. Zahvalan sam predsjedniku Nikoliću i premijeru Dačiću, jer bez njih dvojice teško da bismo mogli da postignemo sve što smo započeli. Ali, prije svega zahvaljujem se građanima Srbije koji teško žive, ali koji žele da vide da pravda dolazi i do njihovih vrata, da se kriminal ne isplati, a da  marljivost i reforme daju rezultate, poručio je Vučić.

Srbija će i dalje biti faktor stabilnosti u regionu, neko ko voli Republiku Srpsku, ali i poštuje ostale, istakao je Aleksandar Vučić. Obećavam narodu u Srbiji i RS, da ćemo mi kao rukovodstva zemlje i entiteta, uvijek naći dovoljno načina da sarađujemo poštujući Dejtonski sporazum i BiH, naći dovoljno načina da ekonomski pomognemo, ali i da poštujemo druge narode u BiH. Jer, kad bismo drugačije gledali, mi Vučići bismo uvijek ostai pola- pola, a ne možete jedno biće da podijelite.

Nagradu povećujem građanima Srbije, rekao je Vučić.

14.26 - Nagradu Aleksandru Vučiću uručio je Aleksandar Kopanja, pomoćnik direktora kompanije Nezavisne novine.

14.24 - Ličnost 2013. godine je Aleksandar Vučić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije.

14.23 - Hvala Nezavisnim na ovom velikom priznanju. Hvala svima koji su u tome sudjelovali, jer mislim da rade teži posao od ovo mog. Moja nagrada ima posebnu poruku, jer da mi je neko prije 20 godina da ću kao direktor Al Jazeere dobiti ovu nagradu u Banjaluci, rekao bih mu da nije nomalan, rekao je, uvijek duhoviti Milić.

14.22 - Sta­tuu s li­kom Ni­ko­le Gu­zi­ja­na i nov­ča­nu na­gra­du od 2.000 KM uru­či­la je Bor­ja­na Ra­dma­no­vić-Pe­tro­vić, gla­vna i od­go­vor­na ure­dnica "Ne­za­vi­snih no­vina".

14.19 - Prestižnu nagradu za novinara godine "Nikola Guzijan" "Nezavisne novine" dodjeljuju novinarima iz Bosne i Hercegovine za doprinos razvoju istraživačkog novinarstva i profesionalnih standarda u novinarstvu. Nagradu koja nosi ime istaknutog novinara i pjesnika, jednog od osnivača "Nezavisnih novina", dobio je Goran Milić, direktor vijesti i programa Al Jazeera Balkans.

14.17 - Zahvaljujem se u ime kompanije M:tel na ovom prestižnom priznanju. U ov teško vreme M:tel je postigao respektabilne rezultate i postavio čvrste temelje za još bolje rezultate,rekao je Vlaović. Pored poslovnih rezultata, Vlaović je istakao i donatoski rad ove kompanije, gdje su između ostalog pomogli malom Gojku.

14.16 - Plaketu i sliku Goranu Vlaoviću uručila je Diana Radić, direktorka marketinga Nezavisnih novina.

14.12 - Nakon muzičke pauze, manifestacija je nastavljena proglašenjem privrednika godine. Nagrada je, zbog izuzetnih poslovnih rezultata ove godine dodijeljena generalnom direktoru "Telekomunikacija Republike Srpske" Goranu Vlaoviću.

13.56 -Prije nego što je zapjevao, prisutne je stihovima pozdravio poznati pjevač Petar Grašo.

13.54 - Hrabri dječak svima se zahvalio na priznanju i nagradi.

13.53 - Malom Gojku priznanje i novčanu nagradu u iznosu od 2.000 KM, uručio je Dragan Jerinić, zamjenik direktora "Nezavisnih novina".

13.50 - Sedmogodišnji dječak Gojko Đurić ovogodišnji je dobitnik nagrade za podvig godine "Jelena Trikić", koji se sam brine o bolesnom ocu i domaćinstvu.

13.48 - Uz zahvalnost Nezavisnim novinama i čitaocima koji su prepoznali napore ovog ministarstva i agencija za provođenje zakona, Radončić je istakao da su svi zajedno u prvi plan stavili borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

13.47 - Nagradu za najboljeg ministra Radončiću je uručio Ranko Čupeljić, izvršni direktor za štampu i izdavaštvo kompanije Nezavisne novne.

13.44 - Najbolji mninistar u Savjetu ministara BiH je ministar bezbjedosti Fahrudn Radončić.

13.43 - Zadovoljstvo mi je što je prepoznat naš rad koji je rezultirao ovako vrijednom nagradom. Obećavam da ćemo nastaviti naš rad i da ćemo još, narodski rečeno,  dodati gas na tom polju, poručio je Jovičić u svom obraćanju, te se zahvalio svojim saradnicima. Ministar se zahvalio i sredstvima javnog informianja koje su prezentovali rad policije, ponekad čak i kritički čime su doprinijeli, kao je naglasaio, još boljem radu.

13.41 - Ministru Jovičiću priznanje je uručila Gordana Milinković, urednica vijesti u Nezavisnim novinama.

13.38 - Najbolji ministar u Vladi RS je ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić.

13. 37 - Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što danas primam ovu veom značajnu nagradu i priznanje. Zahvaljujem se svma koji su prepoznali naš rad, rekao je Mašić koji se zahvalio i svom timu, bez koga, kao je rekao, svi postignuti rezultati ne bi bili mogući. Mašić je najavio i nastavak reforme obrazovanja u Federaciji  BiH.

13.36 - Nagradu ministru Mašiću uručiće Saša Čavrag, zamjenik glavnog i odgovorno urednika Nezavisih novina.

13.35 - Najbolji ministar u Vladi Federacije BiH je ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić, koji je osvojio 3858 glasova.

13.34 - Prve tri nagrade su nagrade čitalaca Nezavisnih.

 

13.33 - Prisutne goste pozdravila je glavna i odgovorna urednica Nezavisnih novina Borjana Radmanović Petrović.

Manifestacija "Izbor ličnost godine", koju organizuje banjalučki dnevni list "Nezavisne novine", stekla je prepoznatljiv imidž poslije 11 godina, a doprinos visokoj reputaciji dale su poznate i priznate ličnosti, izjavila je glavni i odgovorni urednik "Nezavisnih novina" Borjana Radmanović-Petrović.

"U nastojanju da što aktivnije promovišu vrijednosti pojedinaca, grupa, zajednica i ustanova, koje u društvenom životu praktikuju i unapređuju profesionalne standarde, znanje, stručnost i ostale vrijednosti, `Nezavisne novine` nagrađuju sve one koji ih zastupaju, brane i promovišu", rekla je Radmanovićeva na manifestaciji "Izbor ličnosti godine" u Banjaluci.

Ona je istakla da su to učinili tako što su ustanovili niz nagrada koje su postale prepoznatljive u cijelom regionu.

Radmanovićeva je izrazila nadu da će i ovogodišnji izbor ličnosti godine potvrditi narodnu izreku da se svaki trud na kraju isplati i da se na ličnom i društvenom planu vrijedi zalagati i boriti za prave opštedruštvene vrijednosti.

13.30 - Osim ličnosti godine i najboljih ministara, Nezavisne novine dodijeliće priznanja privredniku godine, novinaru godine, kao i za podvig godine.

13.29 - U toku je pozdravljanje i predstavljanje gostiju.

13.27 - Manifestacija je  zvanično počela!

13.25 - Među prisutnim gostima su i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, te Fahrudin Radončić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.

13.23 - U Hotel Bosna stigla je većina ministara u Vladi Srbije, kao i prvi potpredsjednik Vlade susjedne zemlje Aeksandar Vučić i premijer Ivica Dačić. U društvu sa njima strigli su i predsjednik RS Milorad Dodik, pemijerka Željka Cvijanović i predsjednik NSRS Igor Radojičić.

13.05 - Kao i ranijih godina, manifestaciju u organizaciji Nezavisnih novina pratiće rekordan broj medijskih eikpa, ne samo iz BiH nego i iz zemalja regiona.

12.56 - U kristalnoj dvorani Hotela Bosna već sada prisutan je  veliki broj ministara iz obje entitetske vlade, a očekuje se i dolazak članova Vlade Srbije. Tu su i rukovodioci najznačajnijih institucija u BiH, kao i najuspješnijih preduzeća. Između ostalih u Hotel Bosna stigli su i zvaničnici brojnih političkih stranaka, predstavnici medija, vjerskih zajednica, i brojne druge zvanice.

12. 50 - Početak manifestacije ulazi u sam finiš i u toku je dolazak zvanica iz političkog, kulturnog, sportskog i javnog života RS, BiH i regiona.

Dobitnici

Dosadašnji dobitnici priznanja za ličnost godine bili su i teniser Novak Đoković, predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, premijer Crne Gore Milo Đukanović, bivši američki ambasador Kliford Bond, Rafi Gregorijan, nekadašnji supervizor OHR-a za Brčko, Milorad Dodik, dok je bio premijer RS-a, bivši visoki predstavnik Miroslav Lajčak, zatim lider SDA Sulejman Tihić i Tanja Fajon, predstavnica Evropskog parlamenta za liberalizaciju viznog režima zemljama zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije