Društvo

Pratite nas na Google news

Čerkez: Povećan broj zaraženih zbog nepridržavanja mjera

Čerkez: Povećan broj zaraženih zbog nepridržavanja mjera
Foto: Tanjug/AP/Arhiva/Ilustracija | Čerkez: Povećan broj zaraženih zbog nepridržavanja mjera
Srna

SARAJEVO - Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez rekao je da je pogoršana epidemiološka situacija i povećan broj zaraženih virusom korona zbog nepridržavanja mjera, što je najizraženije u Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadno-hercegovačkom i Kantonu Sarajevo.

Čerkez je, na konferenciji Kriznog štaba Federacije BiH (FBiH), rekao da će u narednom periodu biti produžene postojeće epidemiološke mjere kao način borbe protiv pandemije virusa korona, bez konkretnog odgovora kada će prve vakcine stići u FBiH.

On je naveo da je 800.000 doza vakcina plaćeno za "Kovaks" sistem i da ima uvjeravanja da su sve procedure završene.

Čerkez je rekao da ne vidi nijedan razlog zašto ne bi bilo realizovano sve što je najavljeno u vezi sa vakcinama, te dodao da je njegova procjena da bi to trebalo biti krajem prvog ili početkom drugog kvartala 2021. godine.

On je još jednom pozvao stanovništvo na oprez i apelovao da svi koji nemaju potrebe da se izlažu okupljanjima to ne rade.

"Pozivam ih da iskoriste sve praznike u prirodi sa porodicom, ne u grupisanju", rekao je Čerkez i dodao da će prijem u bolnice u narednom periodu biti znatno povećan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije