Društvo

Četrdeset medicinara u Bijeljini primilo rusku vakcinu

Četrdeset medicinara u Bijeljini primilo rusku vakcinu
Foto: Srna | Četrdeset medicinara u Bijeljini primilo rusku vakcinu

BIJELJINA - Ruskom vakcinom protiv virusa korona "Sputnjik V" danas je vakcinisano 40 zaposlenih u bijeljinskoj Bolnici "Sveti vračevi", zdravstvenih radnika i tehničkog osoblja koji rade u kovid bolnicama.

Prvu vakcinu primila je infektolog Aleksandra Radojčić koja je poručila da je dugo čekala ovaj trenutak i da vjeruje u vakcinaciju.

Direktor bolnice Zlatko Maksimović rekao je da je Radojčićeva heroj grada Bijeljina u dugotrajnoj borbi protiv virusa korona.

Maksimović je vakcinaciju nazvao velikim događajem i rekao da će se on vakcinisati kada u ovu zdravstvenu ustanovu dođe veća količina vakcina.

Prema njegovim riječima, Bolnica u Bijeljini prva je nakon Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci nastavila vakcinaciju zdravstvenih radnika u Republici Srpskoj, ruskom vakcinom koja je obezbijeđena naporima Vlade i drugih instotucija Republike Srpske.

Maksimović je rekao novinarima da je veliki interes zdravstvenih radnika i sugrađana u Bijeljini za vakcinaciju i dodao da se u Srpskoj uskoro očekuju nove količine vakcina.

Nakon Radojčićeve, vakcine u Bijeljini primili su doktor Željko Pejović koji je stalno u kovid bolnicama i odgovorna sestra Aida Petonjić, dobrovoljac u kovid bolnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije