Društvo

Ćorić: Do kraja sedmice spiskovi vozača koji žele da se vakcinišu

Ćorić: Do kraja sedmice spiskovi vozača koji žele da se vakcinišu
Foto: Tanjug/AP | Ćorić: Do kraja sedmice spiskovi vozača koji žele da se vakcinišu

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas da treba prioritetno vakcinisati protiv virusa korona sve vozače u međunarodnom teretnom prevozu iz Srpske zbog sprečavanja problema u transportu, te uvozu i izvozu robe.

Ćorić je rekao novinarima u Banjaluci da očekuje da se već do kraja ove sedmice dobiju spiskovi svih vozača u međunarodnom saobraćaju koji žele da vakcinišu.

"I da se već naredne sedmice obavi vakcinacija u smislu najava EU i drugih međunarodnih faktora da će možda doći do uvođenja kovid pasoša. Želimo biti spremni za te nove izazove", istakao je Ćorić govoreći o zahtjevu premijera Srpske Radovana Viškovića da se u prioritetne grupe za vakcinaciju uvrste vozači u međunarodnom teretnom prevozu.

Kada je riječ o mogućnosti da prevoznicima u kolektivnom prevozu u Srpskoj budu uplaćeni porezi i doprinosa za određene mjesece u prošloj godini, Ćorić je napomenuo da je u skladu sa važećim odredbama Vlade odobrena pomoć za oko 105 privrednih subjekata.

"Ukupan iznos je gotovo dva miliona KM. Kada tu pomoć u skladu sa procedurama odobri Garantni fond, ta sredstva će biti isplaćena", rekao je Ćorić.

On je dodao da postoje zahtjevi za pomoć istim prevoznicima i u ovoj godini, te da se u tom pogledu analizira situacija.

"U skladu sa mogućnostima i raspoloživim sredstvima Vlada će tražiti mogućnosti da pomogne", rekao je Ćorić.

On je rekao da bi ove sedmice trebalo da se održi sastanak predstavnika resornog ministarstva sa ljudima iz Udruženja prevoznika Srpske kao i onima koji se bave teretnim prevozom.

Ćorić navodi da će sa njima, između ostalog, biti razgovarano o tome da im se pomogne, ali je podsjetio da svi prevoznici nisu imali zabrane saobraćaja.

"Te ranije zabrane su se isključivo odnosile na masovni prevoz lica u drumskom saobraćaju", pojasnio je Ćorić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije