Društvo

Dozvoljen rad bazena, wellness i spa centara u RS

Dozvoljen rad bazena, wellness i spa centara u RS
Foto: Arhiva / Ilustracija | Dozvoljava se rad bazena, wellness i spa centara u RS
Stevan Lulić

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je odluku kojom se od danas dozvoljava rad bazenima, "wellness" i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj.

Prilikom obavljanja djelatnosti subjekti kojima je odobren rad dužni su obavezno preduzeti mjere za sprečavanje pojave i širenja KOVID-19 bolesti na radnom mjestu.

Iz Štaba su dodali da svi subjekti mogu samostalno obavljati dezinfekciju poslovnih prostora u skladu sa uputstvom JZU "Institut za javno zdravstvo Republike Srpske".

Zabranjuju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista do 8. juna.

Takođe, Republički štab za vanredne situacije dao je instrukciju Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da izradi uputstvo za organizovanje rada bioskopa, pozorišta i čitaonica u Republici Srpskoj.

Osim pomenutih, Štab je donio i Odluku kojom se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu.

Na današnjoj sjednici odlučeno je da se nastava na daljinu produži do 8. juna ove godine.

Štab je odobrio donaciju direktnih antigenskih testova Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnicia Foča, Bolnici "Dr Mladen Stojanović" Prijedor, Bolnici Zvornik, Bolnici Gradiška, Bolnici Trebinje, Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini, Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju, Bolnici Nevesinje, Specijalnoja bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" u Kozarskoj Dubici, Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci, Psihijatrijskoj bolnici Sokolac i Specijalnaoj bolnici za hroničnu psihijatriju Modriča.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije