Društvo

Fitnes savez RS: Preispitati neopravdanu odluku o zatvaranju

Fitnes savez RS: Preispitati neopravdanu odluku o zatvaranju
Foto: Image by David Mark from Pixabay | Fitnes savez RS: Preispitati neopravdanu odluku o zatvaranju fitnes centara

BANJALUKA - Fitnes savez Republike Srpske poslao je otvoreno pismo Republičkom štabu za vanredne situacije u kojem traži da se preispita odluka kojom se obustavlja rad fitnes centara.

Iz Saveza napominju da je ova odluka neopravdana i da ona direktno ugrožava egzistencija ovakvih centara i sličnih organizacija.

"Odluka da se zabrani rad fitnes centrima nije opravdana jer sve vrijeme rada fitnes centri su se maksimalno pridržavali i vodili računa da se sprovedu mjere zaštite propisane od Instituta za javno zdravstvo. Tom u prilog idu mnogobrojne sprovedene kontrole u svim gradovima RS i podatak da niko nije kažnjen zbog nepridržavanja mjera", navode iz Fitnes saveza RS i dodaju:

"Ovim zatvaranjem, koje je još jedno u nizu, udarate i degradirate struku, bez konsultacija Saveza za fitnes RS i logičnih objašnjenja ili validnog razloga za zatvaranje. Treninzi u našim fitnes klubovima/centrima pomažu ljudima i na psihičkoj osnovi, jer jačaju svoj duh i tijelo i sprečavaju slabljenje psihe u ovom teškom periodu".

U otvorenom pismu se naglašava da su korisnici usluga fitnes centara i klubova izrazili nezadovoljstvo odlukom jer, kako kažu, kroz vježbu jačaju i svoj imunitet.

"Tražimo od vas da preispitate/korigujete vaše odluke i zahtijevamo hitan sastanak s našim predstavnicimaoko usaglašavanja mjera koje bi omogućile nesmetan rad fitnes centara", zaključuju u Savezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije