Društvo

Pratite nas na Google news

Institut apeluje: Komercijalno testiranje zakazati pet-šest dana ranije

Institut apeluje: Komercijalno testiranje zakazati pet-šest dana ranije
Foto: Tanjug/AP/Arhiva/Ilustracija | Institut apeluje: Komercijalno testiranje zakazati pet-šest dana ranije
Srna

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo Republike Srpske apelovao je da građani komercijalno testiranje na virus korona zakažu najmanje pet do šest dana ranije zbog sve češćih gužvi.

Iz Instituta su naveli da zbog gužvi određen broj građana nije bio u prilici da zakaže termin za testiranje na vrijeme.

"Naručivanje se može obaviti pozivom na brojeve telefona 051 491 643 i 491 638 ili mejlom [email protected] svaki radni rad od osam do 15 časova, kao i u regionalnim centrima Instituta u Doboju, Zvorniku, Foči, Istočnom Sarajevu i Trebinju", navodi se u saopštenju Instituta.

Svi podaci dostupni su na internet stranici Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske phi.rs.ba.

Institut je zamolio građane za strpljenje i razumijevanje, kao i da planiraju putovanje ukoliko im je za to potreban PCR test.

"Kapaciteti laboratorija Instituta su ograničeni i ne smijemo doći u situaciju da narušimo mogućnost testiranja osoba s epidemiološkom indikacijama u korist komercijalnog testiranja, a prilikom čekanja u redu za uzimanje uzoraka, kao i prilikom samog testiranja, moraju se poštovati sve epidemiološke mjere", napominje se u saopštenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Marketing tim / 23.04.2021 09:08

Član uprave Central osiguranja d.d. Željko Pervan danas je u Sarajevu potpisao dvogodišnji ugovor s najboljom bosanskohercegovačkom plivačicom Lanom Pudar, a koja ovim ugovorom postaje novo zaštitno lice poduzeća.

Central osiguranja d.d. | Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje već tradicionalno, osim kulturnih i ostalih društvenih događaja, sponzorira razne sportske kolektive i pojedince širom Bosne i Hercegovine, bili oni profesionalni, amaterski ili rekreacijski. Takav vid podrške daje izrazit značaj razvoju zajednice, lokalnih sportskih klubova i pojedinaca.

„Upornost, trud i talent mlade Lane Pudar, njene obitelji i trenera su osigurali vrhunske rezultate. Čast nam je pružiti podršku tako pozitivnoj ljudskoj i sportskoj priči, a koja može biti samo inspiracija mladima i društvu općenito. Uspjeh i izvrsnost su vrijednosti kojima se u svom poslovanju vodi i Central osiguranje“, izjavio je član uprave društva Željko Pervan.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Lana Pudar će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ljetnim Olimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju. Do igara će se posvetiti pripremama u svjetskim plivačkim centrima i sudjelovati na raznim poznatim svjetskim natjecanjima. 

„Zahvaljujem se Central osiguranju  što je prepoznao moj trud i moje rezultate koje sam postigla u prethodnom razdoblju. U plivanju kao i u osiguranju, nikada se ne smijemo oslanjati na sreću, već isključivo na kvalitetan i predan rad. Mislim da je upravo to osnovna poveznica koja spaja Central osiguranje kao jednog od lidera na tržištu osiguranja u BiH i sportaše koje postižu vrhunske rezultate. Za mlade ljude podrška jedne ovako velike kompanije mi znači puno i daje mi sigurnost i mir pred sve ove nastupe. Vjerujem da ćemo u idućem periodu zajednički ostvariti velike uspjehe“, izjavila je Lana Pudar.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje svoje resurse usmjerava u razvoj novih procesa i ponuda, a Lana je prepoznata kao netko tko će na najbolji način predstavljati sve ono što Central osiguranje predstavlja i čemu teži u svom poslovanju i djelovanju u široj društvenoj zajednici.

Najčitanije