Društvo

Iz Fonda solidarnosti odobren novac za još dvoje mališana

Iz Fonda solidarnosti odobren novac za još dvoje mališana
Foto: Ilustracija | Iz Fonda solidarnosti odobren novac za još dvoje mališana

BANJALUKA - Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu odobrio je još dva zahtjeva za dijagnostiku i liječenje u inostranstvu u ukupnom iznosu od oko 65.700 KM.

"Odobrena su sredstva u iznosu od 63.514 KM za liječenje u Allgemeines Krankenhaus klinku u Beču (Austrija) i u iznosu od 2.200 KM za genetsko ispitivanje u laboratoriji za genetska ispitivanja, tačnije u Center for Genomics and Transcriptomics u Tibingenu (Njemačka)", navela je Jasminka Vučković, v.d. direktora Fonda solidarnosti.

Napominju da je prethodno Fond zdravstvenog osiguranja RS za ovu djecu odobrio 30 odsto sredstava, tako da su njihovi troškovi liječenja u potpunosti pokriveni.

Podsjećamo da su od 1. januara, odnosno od kada je Fond solidarnosti počeo da radi, odobrena sredstva za liječenje četvoro djece u inostranstvu, za šta je izdvojeno  233.825 KM.

U Fondu solidarnosti podsjećaju da informacije o riješenim zahtjevima objavljuju na internet stranici Fonda zdravstvenog osiguranja (www.zdravstvo-srpske.org) na kojoj se mogu naći svi podaci vezani za funkcionisanje Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije