Društvo

Aleksandar Vučić ličnost godine

Aleksandar Vučić ličnost godine
Aleksandar Vučić ličnost godine

BANJALUKA - Aleksandar Vučić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije, dobio je danas nagradu za ličnost godine, koju 11. put dodjeljuju "Nezavisne novine".

Priznanje Vučiću je na svečanosti u hotelu "Bosna" u Banjaluci uručio Aleksandar Kopanja, pomoćnik direktora kompanije "Nezavisne novine", a lider SNS-a je poručio da je zahvalan na nagradi, koju je posvetio građanima Srbije, obećavši im da će dogodine osjetiti ekonomski boljitak.

"Jedno veliko hvala, ne samo u lično, već i u ime građana Srbije, a uvek je u Banjaluci lako biti iz Srbije. Familija mi je poreklom sa ovih prostora i kako je nama u Beogradu uvek lepo kada čujemo Banjaluka, znam koliko je vama drago kada u Banjaluci čujete za svoj Beograd", rekao je Vučić.

Naglasio je da i sa svima drugima imaju najbolje moguće odnose te da se ne stide da kažu da žele da ih unapređuju i sa Bošnjacima i sa Hrvatima.

"Potpuno sam siguran da ćemo i u budućnosti živeti u miru i da ćemo svi živeti neuporedivo bolje nego što smo živeli do danas", kazao je Vučić.

Kako je istakao, u prethodnih nešto više od godinu dana realizovali su značajne reforme u Srbiji pa je zahvalio predsjedniku susjedne zemlje Tomislavu Nikoliću i premijeru Ivici Dačiću.

"Istovremeno, pre svega, sam zahvalan ljudima u Srbiji, 'običnom' narodu koji teško živi, ali koji je prepoznao neku vrstu nade, ljudima, koji i kada teško žive, žele da pravda dođe do njihovih vrata", rekao je Vučić.

Pritom je dodao da građani žele da vide da se kriminal, korupcija i lopovluk ne isplate te da oni koji u tome učestvuju budu kažnjeni. Kazao je da će Srbija i u narednom periodu da voli RS, ali i poštuje integritet BiH.

"Naći ćemo mogućnost i da ekonomski pomognemo našem narodu, da sačuvamo svoje nacionalno, kulturno i svako drugo jedinstvo", kazao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije.

Vučić je na gostoprimstvu zahvalio Željku Kopanji, direktoru "Nezavisnih novina", a nagradu je posvetio građanima Srbije. 

Tradicionalno, čitaoci "Nezavisnih" izabrali su najuspješnijeg člana Savjeta ministara BiH, a ove godine to priznanje pripalo je Fahrudinu Radončiću, ministru bezbjednosti BiH. Radončiću je nagradu uručio Ranko Čupeljić, izvršni direktor za štampu i izdavaštvo kompanije "Nezavisne novne", nakon čega je ministar bezbjednosti obećao da će uslijediti još više napora u borbi protiv kriminala, kao i terorističkih i ostalih nedozvoljenih grupa.

"Zaista zahvaljujem čitaocima 'Nezavisnih', koji su prepoznali napor koji agencije za provođenje zakona pa i samo ministarstvo provode. Ono što se desilo nekada u Hrvatskoj, a potom u Srbiji, taj duh pravednosti, prenio se u najpozitivnijem smislu riječi u BiH".

Čitaoci "Nezavisnih" su, kada je riječ o Vladi RS, najbolju ocjenu dali Radislavu Jovičiću, ministru unutrašnjih poslova RS, a nagradu mu je uručila Gordana Milinković, urednica vijesti u "Nezavisnim novinama".

"Zadovoljstvo mi je što je prepoznat naš rad koji je rezultirao ovako vrijednom nagradom. Obećavam da ćemo nastaviti naš rad i da ćemo još, narodski rečeno, dodati gas na tom polju", najavio je Jovičić.

Kada je riječ o Vladi FBiH, najviše uspjeha, prema stavu naših čitalaca, u prethodnih nepunih 12 mjeseci imao je Damir Mašić, ministar obrazovanja i nauke FBiH, a kojem je priznanje uručio Saša Čavrag, zamjenik glavnog i odgovornog urednika "Nezavisnih novina".

"Nastavićemo s reformom obrazovnog sistema. Izuzetna mi je čast, kao i svim uposlenicima Ministarstva, što primamo ovu, za nas, značajnu nagradu. Ovom prilikom želim da zahvalim svima koji su sve ovo vrijeme podržavali naš rad i koji su prepoznali rezultate", rekao je Mašić, zahvaljujući na nagradi "Nezavisnih".

Zbog izuzetnih poslovnih rezultata ove godine, nagrada za najboljeg privrednika dodijeljena je Goranu Vlaoviću, generalnom direktoru "M:tela", a priznanje mu je uručila je Diana Radić, direktor marketinga "Nezavisnih". Pored odličnih poslovnih rezultata, Vlaović je istakao i donatorski rad ove kompanije.

"Kompanija 'M:tel' je i u ovo teško vrijeme postigla respektabilne rezultate i postavila čvrste temelje za još bolje rezultate", kazao je Vlaović.

Statuu s likom Nikole Guzijana, po kojem je nazvana nagrada za najboljeg novinara, kao i novčani iznos od 2.000 KM, Borjana Radmanović-Petrović, glavni i odgovorni urednik "Nezavisnih", uručila je Goranu Miliću, direktoru programa i vijesti Al Jazeera Balkans televizije.

"Čestitam svim dobitnicima nagrada, jer sam siguran da oni rade mnogo teži posao od mog. Mislim da ova nagrada ima jednu poruku. Jer da sam prije 20 godina rekao nekome da ću dobiti nagradu za novinara godine kao direktor programa Al Jazeera u Banjaluci rekao bi mi da nisam normalan", rekao je, između ostalog, Milić.

Borjana Radmanović-Petrović je podsjetila da "Nezavisne" već 11. godinu zaredom organizuju ovu manifestaciju, koja ima visoku javnu reputaciju.

"U nastojanju da što aktivnije promovišu vrijednosti pojedinaca, grupa, zajednica i ustanova, koje u društvenom životu praktikuju i unapređuju profesionalne standarde, znanje, stručnost i ostale vrijednosti, 'Nezavisne novine' nagrađuju sve one koji ih zastupaju, brane i promovišu", rekla je Radmanović-Petrovićeva.

Najemotivniji trenutak manifestacije, koja je u direktnom prenosu emitovana na programu RTRS, bio je čin proglašenja podviga godine, a to priznanje je pripalo malom Gojku Đuriću iz Ljeljenče, kod Bijeljine, koji se brine o bolesnom ocu Petru, nakon što ih je ostavila njegova majka. Dječaku je nagradu uručio Dragan Jerinić, zamjenik direktora "Nezavisnih novina".

"Hvala svima koji su mi pomogli", rekao je mali Gojko, kojem je dodijeljeno i 2.000 maraka, zajedno sa nagradom pod nazivom "Jelena Trikić", koju smo ustanovili prošle godine, u čast svima znanoj Majci Hrabrost.

Najveća želja Petra i Gojka Đurića juče je bila da se slikaju sa Miloradom Dodikom, a predsjednik RS im je rado izašao u susret. Pored Dodika, svečanosti su, između ostalih, prisustvovali i Željka Cvijanović, premijer RS, te njen srbijanski kolega Ivica Dačić.

Manifestaciji je prisustvovao i Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, Zlatko Lagumdžija, ministar inostranih poslova BiH. Društvo su im za stolom pravili i Igor Radojičić, predsjednik NS RS, te Fehim Škaljić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Svečanost su uveličali i brojni ministri iz entitetskih vlada, kao i Vlade Srbije, visokopozicionirani članovi političkih partija, rukovodioci uspješnih javnih i privatnih preduzeća, te ličnosti iz kulturnog, vjerskog, sportskog i ostalih sfera života.

Atmosferu je svojim hitovima dodatno uljepšao pjevač Petar Grašo, koji je rekao da mu je zadovoljstvo što je dio ove priredbe. Svi su pozdravili izbor Vučića za ličnost godine, a nama preostaje da i dogodine, kao i od 2003. do danas, izaberemo najboljeg među najboljima, što nije nimalo lak zadatak, budući da su "Nezavisne" davno postale organizator jednog od najvažnijih događaja u regionu.

Vujanović: Značajan doprinos "Nezavisnih"

Nagrada za ličnost godine prošle godine otišla je u ruke Milu Đukanoviću, premijeru Crne Gore, a Filip Vujanović, predsjednik te države, uputio je pisanu čestitku Vučiću te je ona juče pročitana tokom ove manifestacije.

"Uvjeren sam da će nagrada biti dodatan motiv njemu lično i svim javnim ličnostima u regionu da i nadalje pružaju doprinos stabilnosti regiona", kazao je Đukanović.

On je Željku Kopanji, direktoru "Nezavisnih novina", iskazao visoko poštovanje te je rekao da "Nezavisne" u kontinuitetu daju značajan doprinos objektivnom informisanju u regionu.

Dosadašnje ličnosti godine

2012 - Milo Đukanović, predsjednik Vlade Crne Gore

2011 - Novak Đoković, srbijanski teniser

2010 - Ivo Josipović, predsjednik Hrvatske

2009 - Tanja Fajon, predstavnica Evropskog parlamenta za liberalizaciju viznog režima zemljama zapadnog Balkana

2008 -  Sulejman Tihić, lider Stranke demokratske akcije (SDA)

2007 -  Miroslav Lajčak, tadašnji visoki predstavnik u BiH

2006 - Milorad Dodik, tadašnji premijer Republike Srpske

2005 -  Rafi Gregorijan, tadašnji supervizor OHR-a za Brčko

2004 - Mirsada Prašo, doktorica koja je spasila živote pretučenih pravoslavnih sveštenika Jeremije i Aleksandra Starovlaha

2003 -  Kliford Bond, tadašnji ambasador SAD u BiH

Vezane vijesti:

Aleksandar Vučić ličnost godine u izboru Nezavisnih novina!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije