Društvo

Nadležni: Vakcina nema za građane koji dolaze nepozvani

Nadležni: Vakcina nema za građane koji dolaze nepozvani
Foto: N.N. | Nadležni: Vakcina nema za građane koji dolaze nepozvani

SARAJEVO – Iako su mediji s lica mjesta ispred sarajevske dvorane "Zetra" objavli da je veliki broj građana Sarajeva danas uzalud došao na revakcinaciju, jer vakcina nije bilo, Arman Šarkić, potparol Doma zdravlja Kantona Sarajevo i član kriznog štaba ovog kantona za "Nezavsine novine" je rekao da je 250 osoba koje su pozvane danas vakcinisane u "Zetri", kao i onkološki pacijenti koji su imali termin za revakcinaciju.

"Veliki broj građana je došao samoinicijativno, bez poziva. Molimo građane da u Zetru dolaze samo sa pozivom. Vakcina će biti, one dolaze sukcesivno, kako dolaze tako i vakcinišemo. Što se tiče revakcine i to nije problem ako i koji dan kasni od datuma koji je određen", kazao je Šarkić.

Portali su danas pisali da su građani Sarajeva koji su pozvani da dođu u Zetru na revakcinaciju bili ogročeni, jer kada su došli rečeno im je da vakcina nema.

"Kako je moguće da primite dozu i imate osiguranu dozu za revakcinaciju, a kada dođete na zakazani termin da kažu nema. Građani nisu obaviješteni, nego smo došli na ovoj vrućini i onda su rekli da nema. Uz dužno poštovanje, uz sve pohvale koje smo prije imali za organizaciju, sada je pitanje može li se produžiti taj termin revakcinacije", kaže jedan građanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije