Društvo

Pratite nas na Google news

Nastavak naplate RTV takse do kraja godine

Nastavak naplate RTV takse do kraja godine
Nastavak naplate RTV takse do kraja godine
Srna

SARAJEVO - Naplata RTV takse putem najvećih telekom kompanija u BiH biće nastavljena do kraja godine, objavio je Poslovodni odbor RTV Federacije BiH.

"Hrvatski telekom Mostar i `BH Telekom` obavijestili su nas da su donijeli konačne odluke prema kojima će nastaviti naplatu RTV takse u skladu sa dosadašnjim modelom", navodi Poslovodni odbor.

U saopštenju se navodi da je identičan poslovni dogovor postiglo i poslovodstvo Radio-Televizije Republike Srpske /RTRS/ sa kompanijom "M:tel".

Time će tri najveća i najvažnija telekom operatera u BiH do kraja ove godine nastaviti kao i do sada da prikupljaju RTV taksu, navodi se u saopštenju.

Poslovodni odbor RTV Federacije BiH zahvalio je ovim kompanijama na visokom nivou društvene odgovornosti, ali je izrazio zabrinutost što nije mali broj političkih predstavnika, pogotovo u vlasti na nivou BiH, koji nije želio riješiti ovaj problem svjesno riskirajući i direktno kreirajući finansijski sunovrat javnih servisa BiH.

U saopštenju je istaknuto da i jedan manji broj predstavnika međunarodne zajednice nije iskazao očekivanu odlučnost o ovom pitanju, iako su svjesni da su samostalni, politički i finansijski nezavisni javni servisi jedan od glavnih uslova pridruživanja BiH EU.

Iz tog razloga, navodi Poslovodni odbor, poslovodstvima RTV Federacije BiH i RTRS-a nije ni preostalo ništa drugo nego da problem rješavaju samostalnim poslovnim aktivnostima i dogovorima sa tri najveća i najvažnija telekom operatera u BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije