Društvo

Pratite nas na Google news

Novinari u RS među prioritetnim kategorijama za vakcinaciju

Novinari u RS među prioritetnim kategorijama za vakcinaciju
Foto: Image by Wolfgang Ehrecke from Pixabay | Novinari u RS među prioritetnim kategorijama za vakcinaciju
N.N.

BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske uvrstilo je novinare u prioritetne grupe za vakcinaciju protiv virusa korona, saopšteno je iz Društva novinara BiH.

"Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske pozitivno je odgovorilo na inicijativu Društva novinara BiH da se novinari uvrste u prioritetne grupe za vakcinisanje protiv COVID-19", navodi se u saopštenju.

O ovom pitanju razgovarano je na sastanku Stručno-operativnog tima za specifične zadatke zaštite i spašavanja Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske održanom danas, te je navedeno da Plan vakcinacije protiv Kovida-19 u Republici Srpskoj definiše prioritetne grupe za vakcinaciju, pri čemu su novinari definisani kao jedna od prioritetnih kategorija, u okviru osoba starosti 18-64 godine na poslovima od javnog značaja.

"Društvo novinara BiH je ovu inicijativu uputilo nosiocima izvršne vlastzi na nivou BiH, te u oba entiteta", podsjetili su iz ovog Udruženja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije