Društvo

"Obezbijeđena sredstva za najbitnije projekte Univerziteta u Banjaluci"

"Obezbijeđena sredstva za najbitnije projekte Univerziteta u Banjaluci"
Foto: Screenshot/RTRS | "Obezbijeđena sredstva za projekte Univerziteta u Banjaluci"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas, nakon sastanka sa rukovodstvom Univerziteta u Banjaluci, da je za sve najvažnije projekte Univerziteta obezbijeđen novac iz budžeta Srpske.

"Imamo tri najvažnija projekta, a za sve je obezbijeđen novac i tu neće biti zastoja. Radi se i sanacija Stomatološkog i Ekonomskog fakulteta. Planiramo da ovaj univerzizet postane regionalno prepoznatljiv. Želim pohvaliti uspjehe u naučno-nastavnom procesu, što i jeste glavna funkcija Univerziteta. Mnogi naši svršeni studenti, diplomci naši su najbolji ambasadori",  rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, prenosi RTRS.

Rektor Univerziteta u Banjaluvi Radoslav Gajanin zahvalio je rukovodstvu Srpske za podršku.

"Sve aktivnosti planirane su da se završe u narednih godinu, kako bi se kompletirao cijeli kompleks. Svi fakulteti u budućnosti budu smješteni na jedno mjesto", rekao je Gajanin.

Podsjećamo, u sanaciju objekata Univerziteta u Banjaluci i njihovo energetsko utopljavanje u proteklih pet godina uloženo oko tri miliona KM.

Sredstva za sanaciju objekata Univerziteta u Banjaluci i njihovo energetsko utopljavanje u proteklih pet godina uložena su kroz realizaciju projekta "Energetska efikasnost", koji sprovodi resorno ministarstvo.

Kroz realizaciju druge faze projekta "Energetska efikasnost" trenutno se izvode radovi na energetskoj obnovi objekta Rektorata i Akademije umjetnosti i objekta Centra za pomoć studentima sa invaliditetom, te objekta Stomatološkog fakulteta za šta je izdvojeno 1.440.000 KM.

U toku ove građevinske sezone završeni su radovi na objektu Ekonomskog fakulteta, a vrijednost radova je 630.844 KM.

U okviru prve faze projekta, koji je realizovan u periodu od 2015. do 2019. godine, saniran je objekat Prirodno-matematičkog fakulteta, a vrijednost radova iznosila je oko 929.000 KM.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije