Društvo

Orkanska bura poharala Mostar

Orkanska bura poharala Mostar
Foto: Fena | Orkanska bura poharala Mostar

MOSTAR - Orkanska bura u Mostaru, koja je prema podacima AccuWeathera duvala brzinom od 117 km na čas, načinila je u srijedu veću materijalnu štetu u ovom gradu.

Drveće je padalo na parkirana vozila, a u nekoliko mostarskih ulica zbog desetina palih stabala i grana bilo je otežano saobraćanje. Sa nekih objekata padali su dimnjaci, letjeli crepovi i fasade.

Oko 23.20 u srijedu nestalo je struje u Mostaru, napajanje su imale samo bolnice, policija i druge hitne službe. Nakon pet minuta ponovo je uspostavljeno snabdijevanje električnom energijom. U prigradskom naselju Bišću Polju vjetar je prevrnuo dvije prikolice tegljača.

Vjetar je odnio i krovnu konstrukciju na stadionu Fudbalskog kluba u Posušju.

Zbog snijega i snažnog vjetra koji stvara nanose zatvorena je saobraćajnica između Tomislavgrada i Rame, a gotovo je nemoguće saobraćati preko Kupresa, poznatog zimovališta.

Kako su saopštili iz Auto-moto saveza (SM) u BiH sa sjedištem u Mostaru, snijeg koji od sinoć pada zajedno sa snažnim udarima vjetra stvara gotovo nemoguće uslove za vožnju. Vjetar vrlo brzo stvara nanose na cesti, zbog čega je vidljivost svedena na minimum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije