Društvo

Pet učenika iz SAD bezbjedno stigli u Srpsku

Pet učenika iz SAD bezbjedno stigli u Srpsku
Foto: N.N. | Pet učenika iz SAD bezbjedno stigli u Srpsku

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obavještava javnost da je danas bezbjedno stiglo u Srpsku pet učenika srednjih škola, koji su u programu razmjene učenika boravili u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Nakon slijetanja na aerodrom u Sarajevu, učenici će biti prevezeni u Lukavicu, gdje će, u skladu sa propisanim procedurama, biti pregledani. Ovi učenici provešće 14 dana u izolaciji u Banji Vrućici u Tesliću. Riječ je o četiri učenika iz Banjaluke i jednom učeniku iz Bijeljine. Svi učenici se osjećaju dobro”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Tri učenika srednjih škola koji su sa razmjene stigli ranije, danas će, nakon četrnaestodnevnog hotelskog karantina, biti prevezeni svojim kućama jer su testovi potvrdili da su negativni na virus korona. Riječ je o dva učenika iz Banjaluke i jednom učeniku iz Rudog koji su u Srpsku stigli 27. marta ove godine.

Prema podacima koje su dostavile srednje škole u Republici Srpskoj, ukupan broj učenika koji se u školskoj 2019/2020. godini nalazio na razmjeni sa drugim državama je 11, od toga je 8 učenika bezbjedno stiglo u Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije