Društvo

Počela vakcinacija zaposlenih u Ministarstu bezbjednosti BiH

Počela vakcinacija zaposlenih u Ministarstu bezbjednosti BiH
Foto: Fena | Počela vakcinacija zaposlenih u Ministarstu bezbjednosti BiH
Fena

SARAJEVO - Vakcinacija uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH i policijskih agencija sa državnog nivoa počela je jutros u dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu.

Za ovu namjenu osigurano je 10.000 doza vakcina, što je dovoljno za imunizaciju 5.000 osoba protiv virusa korona. 

Vakcine je donirala Republika Turska na zahtjev ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Selme Cikotića tokom sastanka s ministrom unutrašnjih poslova Republike Turske Suleymanom Soyluom održanog početkom aprila u Ankari.

Imunizacija svih policijskih službenika i zaposlenih u policijskim agencijama ocijenjena je veoma važnom zbog nesmetanog funkcionisanja sigurnosnog sektora, s obzirom na to da su policijski službenici izloženi stalnim kontaktima, a ujedno imaju važnu ulogu u provođenju epidemioloških mjera kroz kontrolu kretanja i prelaska granice i sprečavanju širenja korona virusa.

Uz uposlenike Ministarstva sigurnosti BiH, vakcinisat će se policijski službenici i uposlenici Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, Službe za poslove sa strancima BiH, Agencije za policijsku podršku BiH, Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Punktove za vakcinaciju danas je posjetio i ministar Cikotić, koji se zahvalio zdravstvenim radnicima, volonterima i drugom osoblju na dobro organizovanom procesu vakcinacije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije