Društvo

Pratite nas na Google news

Pogoršana epidemiološka situacija u Srpskoj, 114 novih slučajeva

Pogoršana epidemiološka situacija u Srpskoj, 114 novih slučajeva
Foto: N.N. | Pogoršana epidemiološka situacija u Srpskoj, 114 novih slučajeva
Bojana Klasan

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa registrovano je novih 114 slučajeva virusa korona, a testirana su 582 uzorka potvrdio je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Prеmа mјеstu prеbivаlištа, 27 оsоbа је iz Bаnjаlukе, pо 12 iz Zvоrnikа i Biјеljinе, 10 iz Trеbinjа, pо šеst iz Pаlа i Priјеdоrа, čеtiri iz Rudоg, pо tri iz Sоkоcа, Ljubinjа, Istоčnоg Nоvоg Sаrајеvа, Istоčnе Ilidžе i Bilеćе, pо dviје iz Višеgrаdа, Prnjаvоrа,Kоzаrskе Dubicе, Lаktаšа, Grаdiškе i Srpcа i pо јеdnа iz Bеrkоvićа, Оsmаkа, Fоčе, Dоbоја, Šаmcа, Istоčnоg Sаrајеvа, Trnоvа, Vlаsеnicе, Kоstајnicе i Nоvоg Grаdа.

On je istakao da je došlo do velikog pogoršanja epidemiološke situacije u Srpskoj.

Najveći rizik u ovom trenutku su okupljanja građana, rekao je Zeljković.

"Apelujemo da se građani pridržavaju mjera. Svi u okruženju postepeno uvode mjere koje su kod nas snazi. Institut zagovara korištenje maski u zatvorem pa i na otvorenom prostoru u bliskom kontaktu, rekao je Zeljković.

On je pojasnio da se dešavalo da kada je jedna osoba pozitivna, a drugi koriste masku, manji je procenat zaraze. To je, kako je rekao, naučno potvrđena činjenica.

"U narednom periodu moramo da se pridržavamo mjera koje su preporučene jer se mora sačuvati zdravstveni sistem, koji je pod ogromnim pritiskom", apelovao je Zeljković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije