Društvo

Poziv studentima da učestvuju u programu Work & Travel

Poziv studentima da učestvuju u programu Work & Travel
Poziv studentima da učestvuju u programu Work & Travel

Dragi studenti, iskoristite mogućnost za ljetnju avanturu. Work & Travel -Radite, putujte, doživite nezaboravno iskustvo.

New York, Los Angeles, Florida, Texas...čekaju na Vas...

Work&Travel program je jedan od programa kulturne razmjene koji je zvanično podržan od strane U.S. Department of State (ministarstvo spoljnih poslova Sjedinjenih Američkih Država). Glavni cilj ovog programa je da se omogući studentima iz različitih zemalja svijeta da tokom ljetnjeg raspusta, posjete Ameriku, usavrše jezik i upoznaju se sa običajima, jezikom, kulturom i filozofijom života Amerike, a ujedno i sa drugim studentima koji su na istom programu.

Tokom boravka u Americi student dobija radnu dozvolu, koja može da traje najduže četiri mjeseca i posao (koji obezbjeđuje agencija ili student) i koji je tako zamišljen da pokrije troškove putovanja i života u toku trajanja programa, ali i mogućnost da se zaradi. Po završetku radne vize student može da ostane u Americi još jedan mjesec (takozvani "grace period"), i većina učesnika iskoristi ovo vrijeme za putovanje do nekih od najatraktivnijih destinacija kao što su Hollywood, New York, Las Vegas, Grand Canyon i sl.

Studentima su prije svega dostupni poslovi iz uslužnih djelatnosti (rad u hotelima, restoranima, zabavnim parkovima, prodavnicama suvenira itd….), mada postoje i druge vrste poslova koje student bira u zavisnosti od svojih afiniteta i prevashodne motivacije za odlazak na program. Uz osnovni posao koji dobija student može da pronađe i dodatni posao. Sa drugim poslom i ako je učesnik vrijedan i odgovoran postoji mogućnost veoma dobre zarade.

Za sve informacije posjetite ideas.rs ili ih kontaktirajte na [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije