Društvo

Prikupljeno 1,3 miliona KM na donatorskoj večeri u Banjaluci

Prikupljeno 1,3 miliona KM na donatorskoj večeri u Banjaluci
Foto: N.N. | Prikupljeno 1,3 miliona KM na donatorskoj večeri u Banjaluci

BANJALUKA - Fond solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu prikupio je zahvaljujući osmoj donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima", ali i ljudima koji su i kasnije uplatili sredstva na račun Fonda ukupno 1.407.173,43 KM.

Samo za vrijeme donatorske večeri prikupljeno je preko 1,3 miliona KM uz pomoć institucija, privrednih subjekata, građana koji su pozivali humanitarni broj 1411, dok je ostatak prikupljen na osnovu plate pojedinih zaposlenih u Republici Srpskoj, jer su im decembarske plate uplaćene u januaru, te se u Fond slilo 0,25 odsto, kao i oko 5.000 evra sa deviznog računa.

Naime, od petka je na sajtu Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske dostupno stanje na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, kao i kompletni izvodi iz banaka.

"Na internet stranici FZO RS ( www.zdravstvo-srpske.org) objavljivaće se sve informacije o aktivnostima Fonda solidarnosti, uključujući i stanje na računima", istakla je Jasminka Vučković, v.d. direktora ovog Fonda.

Podsjećamo, iz Kabineta predsjednika RS uplaćeno je 400.000 KM, Vlada Srbije dala je 250.000 evra (oko 490.000 KM), 50.000 KM Vlada Srpske te grad Banjaluka 5.000 KM.

Inače, Fond zdravstvenog osiguranja je uplatio 100.000 KM, dok će Fond solidarnosti u narednom periodu plaćati sukcesivno liječenje jednogodišnjeg Aleksandra Gajića iz Zvornika, koji boluje od agresivnog tumora na malom mozgu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije