Društvo

Pratite nas na Google news

Prošle sedmice izrečene kazne od 16.000 KM zbog nepoštovanja mjera

Prošle sedmice izrečene kazne od 16.000 KM zbog nepoštovanja mjera
Foto: Ilustracija | Prošle sedmice izrečene kazne od 16.000 KM zbog nepoštovanja mjera
N.N.

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama izvršenim protekle sedmice subjektima izrekli kazne u iznosu od 16.000 KM.

Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 660 inspekcijskih kontrola i u 14 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju. Akcenat u kontrolama i dalje je usmjeren na objekte u kojima se okuplja i boravi veći broj ljudi, odnosno objekte u kojima je veća frekvencija građana.

"Takođe, zbog aktuelne zimske turističke sezone nadležni inspekcijski organi vrše pojačan nadzor na Jahorini, a u cilju provođenja preventivnih mjera zaštite od širenja virusa. Od početka zimske sezone kod poslovnih subjekata na Jahorini izvršeno je 278 kontrola od čega je u šest slučajeva utvrđeno da se u momentu vršenja inspekcijske kontrole privredni subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih epidemioloških mjera, zbog čega su im izrečene kazne u iznosu od 10.000 KM", saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Naveli su da će inspekcija i u narednom periodu nastaviti pojačanim kontrolama na terenu, a  pojedinci koji svojim neodgovornim ponašanjem budu ugrožavali zdravlje stanovništva snosiće posljedice u skladu sa zakonom.

"Trenutna epidemiološka situacija i dalje nam nameće obavezu da se dosljedno pridržavamo svih propisanih mjera. Naš zajednički interes je da privredni subjekti svoj rad prilagode trenutnim uslovima kako bi nesmetano radili u obimu u kojem je to moguće, ali uz poštovanje svih epidemioloških mjera. U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno 35.838 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 533.000 KM, dok je za 51 objekat izrečena mjera privremene zabrane rada", zaključili su u Inspektoratu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije