Društvo

Reorganizacija u Domu zdravlja Banjaluka, otvaraju nove ARI ambulante

Reorganizacija u Domu zdravlja Banjaluka, otvaraju nove ARI ambulante
Foto: N.N. | Reorganizacija u Domu zdravlja Banjaluka, otvaraju nove ARI ambulante

BANJALUKA - Od 1. aprila u Banjaluci će biti otvorene dvije nove ARI ambulante u naselju Dolac, u objektu pored kovid ambulanti.

Povećan je i broj timova, pa će tako u ARI ambulantama koje se nalaze na lokalitetu Poliklinike i u naselju Dolac raditi 17, umjesto dosadašnjih 15 timova, saopšteno je iz Doma zdravlja Banjaluka, koji je odluku o reorganizaciji donio zbog nepovoljne epidemiološke situacije i povećanog broja oboljelih.

Od 1. aprila u kovid ambulantama u naselju Dolac radiće šest timova umjesto dosadašnja četiri, kako bi adekvatno i pravovremeno mogli da pruže usluge pacijentima oboljelim od kovida kod kojih je došlo do pogoršanja kliničke slike.

Iz Doma zdravlja navode da se od 1. aprila privremeno prestaje s pružanjem laboratorijskih usluga u ambulantama porodične medicine u Ulici Vladike Platona i u naselju Lazarevo. Laboratorijski tehničari iz ovih laboratorijskih ambulanti biće raspoređeni na rad u ARI i kovid ambulantama.

Reorganizacija rada u našoj Ustanovi Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i povećanog broja oboljelih od Sars-Cov-2...

Objavljuje JZU "Dom zdravlja" Banja LukaUtorak, 30. ožujka 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije