Društvo

Šeranić: Građani RS za godinu dana mnogo toga preživjeli

Šeranić: Građani RS za godinu dana mnogo toga preživjeli
Foto: N.N. | Šeranić: Građani RS za godinu dana mnogo toga preživjeli

BANJALUKA - Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, rekao je da su unazad godinu dana građani RS mnogo toga preživjeli zbog epidemije virusa korona.

“Mislim da se svako sjeća 5. marta prošle godine, a ono što je meni ostalo zapamćeno su djeca iz OŠ Branko Ćopić gdje je prvi učenik bio zaražen”, rekao je Šeranić.

On je dodao da su dva mjeseca priprema omogućila da 5. marta Republika Srpska virus korona dočeka spremna.

“Želim da izjavim saučešće svima koji su izgubili nekoga u pandemiji”, rekao je Šeranić danas na konferenciji za novinare.

Ministar zdravlja je iskoristio priliku da se sjeti i kolega koje su preminule od posljedica virusa korona.

“Želim da se zahvalim medijima koji su bili sa nama godinu dana, prenosili ste informacije građanima. Jednogodišnje iskustvo će biti dobro za sam proces vakcinacije”, rekao je Šeranić.

On je dodao da smo mnogo toga naučili u proteklih godinu dana.

“Građani koji imaju dvojna državljanstva, BiH i Srbije, mogu da iskoriste mogućnost da se vakcinišu u Srbiji, a mi ćemo obezbjediti vakcine svakako”, istakao je Šeranić.

On je rekao da su razmatrali koja dobna skupina najviše ima zaraženih, te da su otkrili da roditelji koji dovode djecu na treninge i sportske događaje ne nose maske i ne pridržavaju se mjera.

“U fitnes centrima smo primjetili da je broj osoba u objektu veći od dozvoljenog. Gledamo da budemo što manje restriktivni da bismo mogli funkcionisati kao društvo. Molim za razumijevanje u ovom slučaju”, rekao je Šeranić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije