Društvo

Šeranić uručio odlikovanja za 30 domova zdravlja

Šeranić uručio odlikovanja za 30 domova zdravlja
Foto: Srna | Šeranić uručio odlikovanja za 30 domova zdravlja

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas je uručio odlikovanja medalja zasluga za narod direktorima 30 domova zdravlja od ukupno 55 odlikovanih u Republici Srpskoj koje je, povodom 9. januara - Dana Republike, dodijelila predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

Odlikovanja su uručena domovima zdravlja: Banjaluka, Bijeljina, Brod, Čelinac, Derventa, Doboj, Gradiška, Kneževo, Kostajnica, Kotor Varoš, Kozarska Dubica, Laktaši, Modriča, Mrkonjić Grad, Petrovo, Novi Grad, Oštra Luka, Drinić-Petrovac, Istočni Drvar, Prijedor, Prnjavor, Ribnik, Srbac, Stanari, Teslić, Krupa na Uni, Šamac, Šipovo, Lopare i Ugljevik.

Svečano uručenje odlikovanja upriličeno je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Šeranić je čestitao domovima zdravlja i poželio im da odlikovanja s ponosom ističu i čuvaju, jer ona ostaju kao vječni podsjetnik na to koliko su predanim radom, trudom i profesionalizmom zaslužni za herojsku borbu u spasavanju ljudskih života, na čemu su im zahvalni i Republika Srpska i njene institucije.

Ministar Šeranić će naredne sedmice u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu odlikovanja predati i direktorima ostalih domova zdravlja u Srpskoj.

Odlikovanja su dodijeljena svim domovima zdravlja u Republici Srpskoj za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spasavanju ljudskih života, kao i svaki drugi vid podrške i ulaganja herojskih napora u borbi protiv pandemije kovida-19.

Za ove zasluge predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je i druge heroje 2020. godine u borbi protiv pandemije virusa korona - Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, sve bolnice u Srpskoj, Institut za javno zdravstvo, Fond zdravstvenog osiguranja i Republičku upravu civilne zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije