Društvo

Škola za trudnice u virtuelnoj učionici

Škola za trudnice u virtuelnoj učionici
Foto: N.N. | Škola za trudnice u virtuelnoj učionici

Škola za trudnice "Radosnica" od sredine marta počela je sa online časovima za polaznice ove škole, kako bi im olakšala ovaj period i pomogla da prebrode ovu situaciju.

I druge organizacije i udruženja građana na području grada razmišljaju da svoje aktivnosti i radionice koje su skoro svakodnevne obavljaju putem društvenih mreža i online.

"Poslije 1. aprila, ako se nastave ove mjere izolacije, omogućićemo svim trudnicama širom RS da nas prate online putem Skypea te da dobijaju savjete sve dok se situacija ne stabilizuje. Naglašavam da će sve radionice biti besplatne u aprilu kako bismo svi mi lakše prebrodili ovu situaciju", kazala je Vlatka Bojanić iz "Radosnice".

Prema njenim riječima, oni sada imaju online radionice dva puta sedmično, i to ponedjeljkom i četvrtkom od 18 časova.

"Nama je cilj da, nakon što sve ovo prođe, i nastavimo sa online radionicama kako bi sve trudnice iz manjih sredina koje nemaju pristup našoj školici mogle da se pridruže nama i poslušaju korisne savjete u trudnoći", pojasnila je Bojanićeva.

Branka Ivanović, direktorica IN fondacije, istakla je da razmišljaju o tome da zbog novonastale situacije prouzrokovane virusom korona uvedu neke online radionice kako bi se one održale.

"Morali smo da otkažemo sve aktivnosti, jer su sva veća okupljanja zabranjena i nismo se usudili da preuzimamo taj rizik. Naše članove i saradnike i one koji učestvuju u radionicama i aktivnostima upoznali smo i sa opasnostima od virusa korona", rekla je Ivanovićeva.

Prema njenim riječima, djeca koja borave u Dnevnom centru za podršku djeci u riziku "Gnijezdo" trenutno su kući i tamo slušaju nastavu preko TV-a.

"Planirali smo, čim se taj proces nastave stabilizuje i djeca uđu u rutinu, da nakon nje napravimo neke aktivnosti za naše najmlađe, ali još ćemo vidjeti u kojem bi to obliku bilo", pojasnila je Ivanovićeva.

Aleksandra Štrbac, direktorica Omladinskog centra "Zdravo da ste", kazala je da zasad samo informišu članove i mlade preko društvenih mreža o svim aktivnostima.

"Upoznajemo djecu svakodnevno sa načinima borbe protiv virusa korona i svim informacijama koje dolaze od zvaničnih institucija, kako bi sve na našim društvenim mrežama bilo provjereno i ispravno", rekla je Aleksandra Štrbac.

Dodala je da su razmišljali o nekim aktivnostima koje bi se odvijale preko zvaničnih društvenih mreža ovog omladinskog centra kako bi mladi nastavili druženja, pa makar i online.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije