Društvo

Socijalistička partija: Novinarima odobriti pomoć od 1.000 KM

Socijalistička partija: Novinarima odobriti pomoć od 1.000 KM
Foto: N.N. | Socijalistička partija: Novinarima odobriti pomoć od 1.000 KM

BANJALUKA - Socijalistička partija uputila je danas inicijativu Republičkom štabu za vanredne situacije za dodjelu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 1.000 KM profesionalnim novinarima, snimateljima i fotoreporterima koji su radili i rade za vrijeme trajanja pandemije.

Portparol Socijalističke partije Davor Strika rekao je da je dužnost svih nas da se na poseban način zahvalimo svim odgovornim medijskim radnicima na njihovom objektivnom izvještavanju u ovim vanrednim okolnostima izazvanim korona virusom, kada se dodatno izlažu riziku izvještavajući javnost i građane Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Novinari su  uvijek bili i biće na prvim linijama odbrane naroda i države, a svjedoci smo da su njihove medijske kuće trenutno u velikim problemima sa finansiranjem i da su im zbog toga upitni i radni odnosi.

“Upravo iz tih razloga, Socijalistička partija predlaže Republičkom štabu za vanredne situacije da im omoguće jednokratnu novčanu pomoć, simbolično na Međunarodni dan slobode medija, za njihov rad i požrtvovanost u vrijeme vanrednog stanja. Njihova uloga je ogromna jer informišu sve nas o pandemiji i načinima prevazilaženja iste”, istakao je Strika.

On je još dodao da Socijalistička partija pozdravlja jednokratnu pomoć Štaba u istom iznosu upućenu zdravstvenim radnicima, pripadnicima MUP-a, civilne zaštite i inspektorima, te im se zahvalio u ime Socijalističke partije i građana Republike Srpske na njihovom doprinosu u ovoj zajedničkoj borbi.

„Svjesni smo da postoji još profesija koje se svakodnevno bore protiv ove pandemije i smatramo da sve njih treba adekvatno nagraditi. Socijalistička partija je partija radnika i uvijek ćemo se boriti za njihova prava, te zato i tražimo da se rad svih radnika u ovoj situaciju nagradi na pravedan način“, zaključio je Strika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije