Društvo

"Srpska uspješna u borbi protiv virusa korona"

"Srpska uspješna u borbi protiv virusa korona"
Foto: N.N. | "Srpska uspješna u borbi protiv virusa korona"

BANJALUKA – Univerzitetski klinički centar RS i zdravstveni sistem Republike Srpske uspješno su odgovorili na sve izazove u borbi protiv virusa korona, ocijenjeno je danas tokom sastanka Radovana Viškovića, predsjednika Vlade RS i rukovodstva UKC-a.

Višković se zahvalio svim medicinskim radnicima koji su u posljednja dva mjeseca dali sve od sebe da bi zaštitili zdravlje građana.

"Puno jače ekonomije imale su mnogo veće probleme, njihovi zdravstveni sistemi su padali, a RS je pokazala da kao jedna mala ekomonija, ako se dobro organizuje, može da se nosi sa ovim problemom", kazao je Višković.

Prema njegovim riječima, virus korona je u Republici Srpskoj sve vrijeme držan pod kontrolom, te u nijednom trenutku nije bio eksponencijalni rasta broja zaraženih.

"U protekla dva mjeseca Vlada RS je zdravstvenom sektoru po raznim osnovama doznačili više od 100 miliona KM za nabavku potrebne opreme, lijekova i sve ostalog što je bilo neophodno", naglasio je Višković i dodao da je od izuzetnog značaja što u kovid bolnici nije bilo oboljelih zdravstvenih radnika.

Vlado Đajić, direktor UKC RS, rekao je da je klinički centar prema mišljenjima eksperata iz Svjetske zdravstvene organizacije uspješno odgovorio na sve izazove u prethodna dva mjeseca.

"Nijednom pacijentu, ni u jednom trenutku nije falio respirator, bolesnički krevet, ili prisustvo zdravstvenih radnika i lijekova, što se dešavalo u skoro svim državama. Zahvaljujući podršci Vlade RS smo ovo uspjeli", istakao je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije