Društvo

U Srpskoj 59 novooboljelih, preminuo Banjalučanin

U Srpskoj 59 novooboljelih, preminuo Banjalučanin
Foto: Arhiva / Ilustracija | U Srpskoj 59 novooboljelih, preminuo Banjalučanin

BANJALUKA - Muškarac iz Banjaluke srednje životne dobi, kod kojeg je potvrđen virus korona, preminuo je, dok je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u posljednja 24 sata prijavljeno 59 novih slučajeva zaraze Kovidom-19.

Kako je saopšteno iz Instituta, u posljednja 24 sata testirana su 534 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 34 muške i 25 ženskih osoba, od kojih je 15 mlađe, 33 srednje i 11 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 25 osoba je iz Banjaluke, pet iz Šipova, četiri iz Trebinja, po tri iz Zvornika i Foče, po dvije iz Bijeljine, Čajniča, Modriče i Nevesinja i po jedna iz Gacka, Rogatice, Petrova, Doboja, Čelinca, Mrkonjić Grada, Laktaša, Gradiške, Ribnika, Novog Grada i Kotor Varoša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.107 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 297 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Od početka pandemije oporavilo se ukupno 6.098 osoba, a testirano je ukupno 77.728 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Reublici Srpskoj je 172, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 54, a u opštim bolnicama 118 .

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.882 osoba, a nadzor je završen kod 59.140 osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije