Društvo

Vakcinisano samo 30 medijskih radnika, ostali na čekanju

Vakcinisano samo 30 medijskih radnika, ostali na čekanju
Foto: Dražan Pozderović | Vakcinisano samo 30 medijskih radnika, ostali na čekanju

BANJALUKA - Iako je danas simbolično protiv virusa korona u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske vakcinisano samo 30 medijskih radnika, ova branša je ostala uskraćena za odgovore o daljoj dinamici vakcinacije jer plan nije ni napravljen.

U Institutu su pozvali 30 medijskih radnika da danas prime prvu dozu vakcine da bi, valjda simbolično ozvaničili treću fazu vakcinacije, time obmanjujući medije da će sve kolege ubrzo i doći na red, prema planu koji je danas trebao biti predočen. 

Međutim, kako je rečeno na press konferenciji, prioritet ostaje "druga faza vakcinacije", od iduće sedmice počinju sa vakcinacijom radnika MUP-a RS  i prosvjete, a plan vakcinacije medijskih radnika koji su danas pozvani samo da bi se ozvaničila treća faza, ne postoji. 

Važno je napomenuti da se u cijeloj Republici Srpskoj prijavilo ukupno 640 medijskih radnika i ostaje nejasno zašto je organizacioni izazov vakcinisati ovaj broj ljudi.

Branimir Đuričić, predsjednik Skupštine Udruženja novinara Republike Srpske, koji je pomogao Institutu da se prikupe spiskovi medijskih radnika, istakao je da će se tražiti da vakcinacija medijskih radnika ide paralelno sa vakcinacijom pripradnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS, prosvjetnih radnika.

"Tražićemo da u što kraćem roku budemo vakcinisani a ne da čekamo da jedna  grupa bude vakcinisana pa da mi onda dođemo na red", kazao je Đuričić.

Dragan Maksimović, banjalučki novinar kazao je da je ovo danas cirkus i floskulom upakovano, predstava za javnost. 

"Ne radi se više ni o tome da li ima vakcina ili nema, već o paničnim pokušajima prikazivanja da se proces vakcinacije odvija a zapravo na terenu imate haos. Ja sam u recimo februaru pisao da se uskoro očekuje vakcinacija pripadnika policije, vođen izjavama onih koji na svojim krhkim plećima nose teret pandemije. Jun je, a policija još nije vakcinisana", kazao je Maksimović. 

Ističe da se u javnost uporno šalje slika da proces imunizacije teče dobrom dinamikom i da vakcina ima.

"Posljednji primjer je vakcinacija 30 medijskih radnika, pored prijavljenih 650. Procesa imunizacije nema, pogotovo ne masovne imunizacije, jer se smišljeno rasteže kao bi se stvorio privid funkcionalnosti i tu treba staviti tačku", zaključio je Maksimović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije