Društvo

Višković: U Srpsku stiže 20.000 vakcina

Višković: U Srpsku stiže 20.000 vakcina
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Višković: U Srpsku stiže 20.000 vakcina

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će danas oko 15 časova u Republiku Srpsku stići još 20.000 vakcina Sputnjik V, a riječ je o vakcinama komponente dva, odnosno za revakcinaciju.

Predsjednik Vlade danas će, zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem, dočekati ovu isporuku vakcina.

On je podsjetio da je prošle sedmice u Srpsku stiglo 20.000 vakcina Sputnjik V prve komponente čime je započela vakcinacija zdravstvenih radnika i lica iz prioritetnih grupa prema planu vakcinacije.

Višković je istakao da će u narednim danima u Republiku Srpsku prema planu isporuke biti isporučeno još 20.000 vakcina Sputnjik V prve komponenete što omogućava i stvara preduslove da se započne sa masovnijom vakcinacijom građana u Republici Srpskoj.

"O svim detaljima koji prate proces vakcinacije u Srpskoj građani i javnost imaće tačne i balgovremene informacije od nadležnih službi", dodao je premijer.

Vakcine Sputnjik V u Srpsku stižu sukcesivno, a Republika Srpska je dogovorila i platila 400.000 doza ove vakcine što omogućava vakcinaciju 200.000 osoba.

Premijer Srpske je pojasnio da je Republika Srpska, pored vakcine Sputnjik V, platila i 400.000 doza vakcina u okviru programa Kovaks, a u toku su pregovori sa kineskim partnerima za kinesku vakcinu Sinopharm.

"To znači da Republika Srpska ima plaćenih 800.000 doza, odnosno vakcina za 400.000 osoba", istakao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije