Društvo

Vlado Đajić, direktor UKC-a RS: Iza nas mukotrpan i danonoćan rad

Vlado Đajić, direktor UKC-a RS: Iza nas mukotrpan i danonoćan rad
Foto: Vladimir Stojaković/Arhiva | Vlado Đajić, direktor UKC-a RS: Iza nas mukotrpan i danonoćan rad

Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS, rekao je da je iza ove zdravstvene ustanove teška godina, godina mukotrpnog i danonoćnog rada.

"Zajednička ocjena je da smo puno radili, da smo imali mnogo pacijenata, ali da zajedničkim radom možemo postići puno toga", rekao je Đajić u izjavi za "Nezavisne novine".


Povezane vijesti:


Napomenuo je da je rad medicinskih radnika u UKC RS, kao najvećoj zdravstvenoj ustanovi u RS, u potpunosti promijenjen u posljednjih godinu dana.

"Morali smo prepoloviti zaštitnim panelima centralni medicinski blok, gdje smo napravili puteve za inficirane i one koji nisu. Odvojili smo urgentni centar potpuno od kovid centra. Taj proces je izgledao kao u ratnim filmovima. Ponosan sam na zaposlene u UKC RS koji su pokazali visok nivo odgovornosti i profesionalizma", kazao je Đajić.

Dodao je da, nažalost, broj pacijenata na kovid odjeljenjima ponovo bilježi rast, te da nije vrijeme za opuštanje.

Istakao je da bi bilo dobro da broj kovid pacijenata postupno pada, kako bi se medicinski radnici mogli okrenuti i liječenju drugih pacijenata.

"Istakao bih da smo paralelno sa kovid pacijentima radili i liječenje i tretman pacijenata koji nisu zaraženi virusom korona", zaključio je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije