Društvo

Pratite nas na Google news

Vodostaji u opadanju za više od pola metra

Vodostaji u opadanju za više od pola metra
Foto: Srna | Vodostaji u opadanju za više od pola metra
Srna

NOVI GRAD - Vodostaj Sane u Novom Gradu je 486 centimetara, a Une 455 centimetara, te i dalje opadaju, potvrđeno je Srni u lokalnom Centru za obavještavanje.

Una je za 57 centimetara niža nego juče, a Sana 58 centimetara.

Štab za vanredne sitaucije ukinuo je sinoć vanredne mjere odbrane od poplava, koje su uvedene u u utorak 14. maja.

Načelnik opštine Miroslav Drljača je nakon sjednice rekao da će danas biti biti nastavljena sanacija štete, prije svega, na lokalnim putevima.

Od jutros je prohodan magistralni put Novi Grad-Prijedor, nakon obustave u Donjoj Dragotinji gdje se voda izlila na kolovoz.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volar, jer se u Vitasovcima izlila Sana.

Zbog izlivanja Sane na lokalnom putu Urije-Šuća neprohodan je dio Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda.

Zbog odrona na putu juče je zatvoren i regionalni put Svodna-Brezici.

Od utorka, 14. maja, nema nastave u osnovnim i srednjim školama u Novom Gradu i ne radi dječiji vrtić "Pčelica Maja".

Drljača je jutros uputio obavještenje osnovnim i srednjim školama, te dječijem vrtiću da preduzmu aktivnosti kako bi sutra počela redovna nastava.

Redovne mjere zaštite od polava su na snazi pri vodostaju rijeke Sane od 320 centimetara.

Kada je riječ o rijeci Uni, redovne mjere zaštite od poplava na snazi su kod vodostaja od 450 centimetara, vanredne na 510, a stanje elementarne nepogode kad vodostaj dostigne nivo 540 centimetara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije