Gradovi

Pratite nas na Google news

Za pola sata poplavljene ulice i podrumi u dijelovima Zvornika

Za pola sata poplavljene ulice i podrumi u dijelovima Zvornika
Foto: Srna | Za pola sata poplavljene ulice i podrumi u dijelovima Zvornika
Srna

ZVORNIK - Jak pljusak, koji je danas nošen vjetrom zahvatio Zvornik, prouzrokovao je plavljenje ulica i podrumskih prostorija stambenih zgrada u gradskom Novom naselju.

Voda je za samo tridesetak minuta poplavila ulicu, podrume zgrada B-16, 17 i 18 i dvorišta nekoliko privatnih kuća jer odvodni kanali koji su dijelom začepljeni nisu mogli da prime veliku količinu kiše.

Stanari ovih stambenih zgrada tvrde da kod svakog malo jačeg pljuska voda ulazi u podrume, te ostavlja iza sebe mulj i prljavštinu svake vrste.

Jedan od stanara zgrade B-18 kaže da svaki put obavijesti nadležne organe o ovoj učestaloj pojavi, te dodao da se ovo pitanje trajno ne rješava.

On je istakao da nije problem samo voda koja iza sebe ostavi ogromne količine mulja i smeća u podrumima, već i što su neka ulazna vrata u podrume istrulila od česte vlage, pa ulaze gmizavci koji su opasnost za djecu.

Stanari ove zgrade zamjeraju nadležnoj gradskoj komunalnoj službi koja ne otklanja tehničke nedostatke da bi protok naglih padavina i otpadnih voda nesmetano mogao da otiče u šahtove.

Oni tvrde da je problem i u tome što nema više šahtova, pa se začepljavaju odvodni kanali, pa se voda izliva u podrume i na ulicu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije