Gradovi

Pratite nas na Google news

Za pola sata poplavljene ulice i podrumi u dijelovima Zvornika

Za pola sata poplavljene ulice i podrumi u dijelovima Zvornika
Foto: Srna | Za pola sata poplavljene ulice i podrumi u dijelovima Zvornika
Srna

ZVORNIK - Jak pljusak, koji je danas nošen vjetrom zahvatio Zvornik, prouzrokovao je plavljenje ulica i podrumskih prostorija stambenih zgrada u gradskom Novom naselju.

Voda je za samo tridesetak minuta poplavila ulicu, podrume zgrada B-16, 17 i 18 i dvorišta nekoliko privatnih kuća jer odvodni kanali koji su dijelom začepljeni nisu mogli da prime veliku količinu kiše.

Stanari ovih stambenih zgrada tvrde da kod svakog malo jačeg pljuska voda ulazi u podrume, te ostavlja iza sebe mulj i prljavštinu svake vrste.

Jedan od stanara zgrade B-18 kaže da svaki put obavijesti nadležne organe o ovoj učestaloj pojavi, te dodao da se ovo pitanje trajno ne rješava.

On je istakao da nije problem samo voda koja iza sebe ostavi ogromne količine mulja i smeća u podrumima, već i što su neka ulazna vrata u podrume istrulila od česte vlage, pa ulaze gmizavci koji su opasnost za djecu.

Stanari ove zgrade zamjeraju nadležnoj gradskoj komunalnoj službi koja ne otklanja tehničke nedostatke da bi protok naglih padavina i otpadnih voda nesmetano mogao da otiče u šahtove.

Oni tvrde da je problem i u tome što nema više šahtova, pa se začepljavaju odvodni kanali, pa se voda izliva u podrume i na ulicu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije