Poplave Republika Srpska 2019

Za pola sata poplavljene ulice i podrumi u dijelovima Zvornika

ZVORNIK - Jak pljusak, koji je danas nošen vjetrom zahvatio Zvornik, prouzrokovao je plavljenje ulica i podrumskih prostorija stambenih zgrada u gradskom Novom naselju.

18 objekata oštećeno u poplavama u Banjaluci

BANJALUKA - Komisija za procjenu štete utvrdila je da je u nedavnim poplavama, u periodu od 12. do 14. maja, oštećeno ukupno 18 objekata na području grada Banjaluka, ukazuju prvi izvještaji sa terena.

Koje voće i povrće nakon poplava nije za ishranu

BANJALUKA - Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi izdali su danas preporuke ratarima za postupanje s kulturama i stočnom hranom na poplavljenim područjima.

Danas počinje popis štete u Novom Gradu

NOVI GRAD - Komisije za popis štete, koju su bujice i poplave pričinile prošle sedmice u Novom Gradu, danas počinju s radom.

Višković: Vodostaji rijeka u Srpskoj opadaju, ne očekuje se rast Save

​BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da vodostaji rijeka u Srpskoj opadaju i da se ne očekuje rast nivoa rijeke Save, što je od izuzetnog značaja.

U Novom Gradu ukinute redovne mjere zaštite od poplava

NOVI GRAD - Na sjednici Štaba za vanredne situacije u Novom Gradu jutros je konstatovano da je vodostaj Une ispod 450 centimetara čime su se stekli uslovi da se ukinu redovne mjere zaštite od poplava.

Šteta na infrastrukturi u Kostajnici 1.500.000 KM

KOSTAJNICA - Šteta pričinjena tokom poplava na infrastrukturi u opštini Kostajnica, prema preliminarnim procjenama, iznosi 1.500.000 KM, rekao je načelnik opštine Drago Bundalo.

Ukinute redovne mjere odbrane od poplava

KOZARSKA DUBICA - U Kozarskoj Dubici su ukinute redovne mjere odbrane od poplava, budući da vodostaj Une iznosi 360 centimetara, što je za 20 centimetara ispod kote redovne odbrane.

Sava stagnira, ostale rijeke u koritima

ISTOČNO SARAJEVO - Rijeka Sava generalno stagnira duž cijelog toka u Republici Srpskoj i nema značajnijih izlivanja, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Višković: Institucije reagovale na vrijeme, slijedi analiza

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da su institucije Republike Srpske reagovale na vrijeme kada je riječ o situaciji sa padavinama i da će biti urađena ukupna analiza, pa i mogućih propusta pojedinaca i institucija.

Prijedor ukinuo vanredne mjere odbrane od poplava

PRIJEDOR - Štab za vanredne situacije grada Prijedora ukinuo je večeras vanredne mjere odbrane od poplava, budući da vodostaj Sane iznosi 385 centimetara, što je znatno ispod kote redovne (420) i vanredne (460) odbrane od poplava.

Voda se povlači iz ugroženih područja u Srpcu, Sava i dalje prijeti

SRBAC - Nakon višednevnih obilnih kiša došlo je do smirivanja vremenskih prilika a samim tim i do stabilizacije stanja na poplavljenim područjima širom srbačke opštine.

Naložena dezinfekcija prostora i objekata koji su bili poplavljeni

BANJALUKA - Gradonačelnik Igor Radojičić naložio je danas Domu zdravlja Banjaluka da obavi dezinfekciju područja zahvaćenog poplavom usljed obilnih padavina, nakon čišćenja terena i odvoženja smjeća gdje uslovi dozvoljavaju.

Raste Sava, kod Broda prešla kotu

ISTOČNO SARAJEVO - Vodostaj rijeke Save duž cijelog toka kroz Republiku Srpsku konstantno raste, a u Brodu je prešao kotu redovne odbrane od poplava, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Vodostaji u opadanju za više od pola metra

NOVI GRAD - Vodostaj Sane u Novom Gradu je 486 centimetara, a Une 455 centimetara, te i dalje opadaju, potvrđeno je Srni u lokalnom Centru za obavještavanje.