Društvo

Pratite nas na Google news

Vozači treći dan protestuju na ulicama

Vozači treći dan protestuju na ulicama
Foto: Jelena Đurđević | Vozači treći dan na protestuju na ulicama
Goran Lajić

BANJALUKA - Blokadom Prijedorske petlje treći dan zaredom, danas od 17 časova, više automobila zaustavilo je saobraćaj u znak protesta zbog poskupljenja goriva.

Ratko Marić iz Gradiške, rekao je da je došao iz Gradiške samo zbog protesta.

"Došao sam podržati ovaj protest u Banjaluci, jer se moramo svi zajedno boriti za nize cijene goriva", rekao je Marić.

Policija je izašla na ulice kako bi zapisivala i slikala registracije tablica automobila koje se nalaze na ulicama, što je naišlo na negodovanje okupljenih građana.

Propuštena su tri vozila Hitne pomoći koja su se našla na putu.

U više navrata došlo je do verbalne prepirke između protestanata i onih koji su se slučajno našli zaustavljeni u blokadi, a ne podržavaju proteste.

Sandra A., iz Banjaluke, kaže da je na protest došla kako bi promjenili trenutno stanje sa cijenom goriva. 

"Cijene goriva su preskupe i treba ovdje da živimo, a ne samo da preživljavamo. U Njemackoj mogu da kupe 4.000 litara goriva, a izračunajte koliko mi mozemo", rekla je Sandra A.

 

 

Ovom prilikom Draško Stanivuković, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, simboličnim farbanjem dijela ograde Prijedorske petlje zajedno sa učesnicima protesta, je pokazao kako novac od akciza (300 milona KM) predviđen za bolju infrastrukturu nije upotrebljen u te namjene, u čemu su ga podržali i ostali učesnici protesta.

"Pare od akciza ne idu gdje bi trebalo, svaku inicijativu gradjana oni nazivaju revolucijom. Nećemo odustati dok ne sniže cijene goriva" rekao je Stanivuković.

Dodao je da novac od akciza treba ulagati u saobraćajnu infrastrukturu, te zbog toga su simbolično farbali ogradu na Prijedorskoj petlji. Najavio je još veće mjere, proteste sa više ljudi i boljom organizacijom sve dok se ne smanje cijene goriva.

Na kraju jednočasovnog zastoja podržali su "Pravdu za Davida", nakon čega su se razišli i poručili da će biti istrajni, te neće odustati od svojih zahtjeva za nižom cijenom goriva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije