Protesti gorivo

SDS traži ukidanje dodatnih akciza na gorivo

SARAJEVO, BANJALUKA - Klub poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputiće sutra u parlamentarnu proceduru prijedloge s ciljem ukidanja dodatnih akciza na gorivo, najavila je Aleksandra Pandurević, predsjedavajuća Kluba te stranke.

Udruženje prevoznika: Gorivo da bude jeftinije 30 feninga

BANJALUKA - Uputićemo sutra zahtjev Vladi RS i Ministarstvu saobraćaja i veza RS, gdje ćemo tražiti da se sastanemo s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, i Željkom Cvijanović, predsjednicom Vlade RS, kako bismo riješili brojne probleme u ovoj djelatnosti, kazao je danas Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS, nakon sastanka predstavnika udruženja prevoznika FBiH i RS.

Nije održan protest na kružnom toku kod Lauša

BANJALUKA - Protestna šetnja pješačkim prelazima po kružnom toku ispod banjalučkog naselja Lauš danas nije održana.

Stanivuković na protestnoj turneji

BANJALUKA –Mi mladi nastavićemo borbu protiv poskupljenja goriva, a danas od 17 časova planiramo organizovati blokade saobraćaja na Laušu i možda još nekim mjestima u Banjaluci, zatim u Čelincu, Gradišci, Prijedoru i Bijeljini.

'Padom' na pješački nakratko blokirali saobraćaj

BANJALUKA – Grupa, uglavnom mladih ljudi, stalnim prelaskom preko pješačkog prelaza na kružnom toku prema banjalučkom naselju Lauš, nakratko je zaustavljen saobraćaj u periodu od 17 do 18 časova.

Dodik: Neće biti smanjenja akciza

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, istakao je da se neće smanjivati akcize da bi pojeftinilo gorivo, jer se one namjenski troše za izgradnju auto-puteva i modernizaciju puteva.

Nema protesta u Banjaluci, policija rastjerala vozače

BANJALUKA – Povećano prisustvo policije na lokacijama gdje su planirani protesti u Banjaluci onemogućilo je vozače iste da održe.

Policija traži vozače koji su ometali vozilo Hitne

BANJALUKA, LAKTAŠI - MUP RS radi na utvrđivanju identiteta dvojice muškaraca koji su u nedjelju na prijedorskoj petlji u Banjaluci prilikom protesta zbog povećanja cijena goriva zaustavili vozilo Hitne pomoći i nisu mu dozvolili da prođe sve dok ga nisu pretresli i uvjerili se da se u njemu nalazi pacijent.

Blokiran saobraćaj u Trnu

LAKTAŠI - Nekoliko vozača parkiralo je svoja vozila na glavnu saobraćajnicu u Trnu i protestom izrazilo nezadovoljstvo visokom cijenom goriva.

Priveden Draško Stanivuković

BANJALUKA - Draško Stanivuković, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, priveden je danas prilikom pokušaja da organizuje nove proteste vozača i blokadu saobraćaja, javlja novinar "Nezavisnih".

Vozači planiraju zatvoriti ulice u Banjaluci

BANJALUKA - Grupa vozača okupila se u Banjaluci u blizini zgrade Vlade RS u ulici koja vodi prema banjalučkom polju. Njihov plan je da zatvore ulice oko zgrade Vlade, a ukoliko im to policija ne dozvoli planiraju da tijelima zatvore glavne banjalučke ulice, rekao je to Draško Stanivuković, odbornik u skupštini Grada Banjaluka.

Šarović: Novo poskupljenje goriva nije isključeno

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović komentarisao je najaktuelniju temu ovih dana u našoj zemlji i regiji, a to je povećanje cijena goriva, obrazlažući uzroke za takvu situaciju, glavne krivce i odgovorne te načine kako riješiti postojeći problem i zaštititi građane.

Završen protest: Vozači ne odustaju od zahtjeva za nižom cijenom goriva

BANJALUKA - Završen je jednočasovni zastoj vozača u Banjaluci u znak protesta zbog povećanja cijena goriva.

Vozači treći dan protestuju na ulicama

BANJALUKA - Blokadom Prijedorske petlje treći dan zaredom, danas od 17 časova, više automobila zaustavilo je saobraćaj u znak protesta zbog poskupljenja goriva.

MUP RS tokom protesta u ponedjeljak sankcionisao 142 lica

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske poziva građane da proteste u vezi sa cijenom naftnih derivata izražavaju u skladu sa nadležnim zakonskim propisima, jer će u suprotnom MUP u skladu sa navedenim propisima sankcionisati prekršaje nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila.