Društvo

Pratite nas na Google news

Za nabavku brzih antigenskih testova 1,5 miliona KM

Za nabavku brzih antigenskih testova 1,5 miliona KM
Foto: Tanjug/AP | Za nabavku brzih antigenskih testova 1,5 miliona KM
Srna

BANJALUKA - Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske prihvatio je informaciju o potrebi obezbjeđivanja finansijskih sredstva za nabavku brzih antigenskih testova za dokazivanje virusa korona u iznosu od 1,5 miliona KM sa PDV-om za potrebe zdravstvenih i drugih ustanova u Srpskoj.

Zadužen je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši nabavku testova, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike srpske za odnose sa javnošću.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske na telefonskoj sjednici odobrio je isplatu tri miliona KM za saniranje posljedica virusa korona na poslovanje Javnoj ustanovi Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

Usvojena je informacija o stanju u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske sa zahtjevom za dodjelu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih širenjem virusa korona.

Zaključeno da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za saniranje posljedica virusa korona na poslovanje Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Kompenzacioni fond Republike Srpske, Ministarstvo finansija i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije