Društvo

Zoran Krešić dobitnik novinarske nagrade "Nikola Guzijan"

Zoran Krešić dobitnik novinarske nagrade "Nikola Guzijan"
Foto: N.N. | Zoran Krešić dobitnik novinarske nagrade "Nikola Guzijan"

Prestižnu novinarsku nagradu "Nikola Guzijan" urednički kolegijum "Nezavisnih novina" ove godine dodjeljuje Zoranu Krešiću.

Statuu s likom Nikole Guzijana uručila mu je Sandra Gojković-Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih novina".

"Veliko je priznanje i čast biti u društvu novinara koji su dobili ovu nagradu. Kad god sam sreo Željka Kopanju, bio je to topli i ljudski pogled, ali uvijek ispitivački, da dozna nešto više. Ovo što mi kao novinari radimo u sličnoj je misiji kao i većini ljudi ovdje, a to je ostvarenje nekog sna o socijalnoj pravdi, jednakopravnosti ne samo građana, već i naroda. Iako se moj medij nalazi pod velikim pritiscima, nećemo odustati", rekao je Krešić.

Zoran Krešić rođen je 1972. godine i novinar je "Večernjeg lista" još od 2001. godine, a cijela njegova karijera povezana je s novinarstvom.

Žurnalistiku je studirao u Mostaru na Filozofskom fakultetu, novinarsku karijeru počeo je na Radiju Herceg Bosne, a onda je nastavio radeći za brojne medijske kuće, uključujući i Hrvatsku radioteleviziju, Asošijeted pres, Hrvatsku novinsku agenciju, Hercegovačku TV i brojne druge medije.

Iako je, prema sopstvenom priznanju, sanjao da dobije mikrofon kao pjevač, svoje životno usmjerenje ipak je našao kao novinar, izvještavajući o brojnim važnim događajima u BiH i regionu i aferama koje su obilježile postratnu BiH.

Sam kaže da je opterećen trenutnim političkim temama i problemima, među kojima su pronalaženje rješenja za Izborni zakon, kao i jednakopravnost svih u BiH, a ove teme su suština njegovog novinarskog rada.

Britkog pera, bez dlake na jeziku, u novinarske tekstove ovaj ponosni otac četvoro djece kao svoj najveći san unosi ideju da BiH bude zemlja socijalne i ekonomske pravde i jednakosti za sve njene građane.

Profilirao se kao vrstan politički analitičar, a kao svoj najveći uspjeh ističe činjenicu da već dvadeset godina uspijeva da radi ono što najviše voli – bude novinar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije