Društvo

Pratite nas na Google news

Sve spremno za 16. izbor ličnosti godine

Sve spremno za 16. izbor ličnosti godine
Foto: N.N. | Sve spremno za 16. izbor ličnosti godine
N.N.

BANJALUKA - "Nezavisne novine" po 16. put biraju ličnost godine, a manifestacija od 2016. godine nosi naziv "In memoriam Željko Kopanja", u čast sjećanja na njenog idejnog tvorca i osnivača "Nezavisnih novina" Željka Kopanju koji je preminuo 8. avgusta 2016. godine od posljedica srčanog udara.

Kao i ranijih godina, pored ličnosti koja je svojim radom i zalaganjem obilježila tekuću godinu, biće proglašeni najbolji ministri u obje entitetske vlade, kao i u Savjetu ministara BiH.

Izabraćemo privrednika godine, ali i novinara kojem će pripasti nagrada "Nikola Guzijan".

Za kategoriju podvig godine dodijelićemo nagradu pod nazivom "Jelena Trikić", koju smo ustanovili u čast Majci Hrabrost.

Prestižna nagrada "Nezavisnih" dosad je dodijeljena brojnim ličnostima, uključujući i Novaka Ðokovića koji je izjavio da je počastvovan priznanjem koje smo mu dodijelili.

Dosadašnje ličnosti godine:

2017 – Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke

2016 - Džonatan Mur, tadašnji šef Misije OEBS-a u BiH;

2015 - Ćamil Duraković, tadašnji načelnik opštine Srebrenica;

2014 - Dragan Čović, tadašnji hrvatski član Predsjedništva BiH i lider HDZ BiH;

2013 - Aleksandar Vučić, tadašnji prvi potpredsjednik Vlade Srbije;

2012 - Milo Đukanović, tadašnji predsjednik Vlade Crne Gore;

2011 - Novak Đoković, srbijanski teniser;

2010 - Ivo Josipović, tadašnji predsjednik Hrvatske;

2009 - Tanja Fajon, tadašnja predstavnica Evropskog parlamenta za liberalizaciju viznog režima zemljama zapadnog Balkana;

2008 - Sulejman Tihić, tadašnji lider Stranke demokratske akcije (SDA);

2007 - Miroslav Lajčak, tadašnji visoki predstavnik u BiH;

2006 - Milorad Dodik, tadašnji premijer Republike Srpske;

2005 - Rafi Gregorijan, tadašnji supervizor OHR-a za Brčko;

2004 - Mirsada Prašo, doktorica koja je spasila živote pretučenih pravoslavnih sveštenika Jeremije i Aleksandra Starovlaha;

2003 - Kliford Bond, tadašnji ambasador SAD u BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije