Društvo

Pratite nas na Google news

Privrednik godine Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina

Privrednik godine Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina
Foto: N.N. | Privrednik godine Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina
N.N.

Zahvaljujući izuzetnim poslovnim uspjesima, nagrada privrednik godine pripala je generalnom direktoru "Olimpijskog centra Jahorina" Dejanu Ljevnaiću.

Privredniku godine nagradu je uručila Diana Radić, izvršna direktorica "Nezavisnih novina".

"Velika mi je čast što sam primio ovu nagradu i iza nje stoji rad velikog tima jer jedan čovek ne može ništa da uradi. Posvetio bih ovu nagradu dvoje ljudi koji su verovali u nas kad je bilo najteže. Posvećujem nagradu Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, koji su verovali u nas. Što se tiče Jahorine, stvari idu dobrim putem, prvi smo otvorili sezonu, na današnji dan je skijalo 200 skijaša, a danas 1.500 skijaša. Nagrada nas obavezuje da radimo još bolje i u narednom periodu ćemo se fokusirati i na letnji turizam", rekao je Ljevnaić u svom obraćanju.

Dejan Ljevnaić je rođen 20. decembra 1978. godine. Nakon završenog osnovnog i srednjeg obrazovanja završio je policijsku akademiju u Beogradu, a nakon toga i specijalističke studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Od 1997. godine do 2008. godine radio je u MUPu Republike Srbije, a od 2008. godine u Javnom preduzeću "Skijališta Srbije", najprije kao izvršni direktor, a nakon toga i kao generalni direktor.

U avgustu 2017. godine postao je prvi čovjek Olimpijskog centra "Jahorina", a za manje od godinu i po dana, koliko je na čelu ovog akcionarskog društva, zajedno sa svojim timom napravio je pravi mali preporod.

Zimska sezona 2017/18. prva je u regionu otvorena na Jahorini, a skicentar je radio 200 dana. Prihodi od skijališta su se gotovo uduplali, hotel "Bistrica" je povećao svoje prihode za petinu, a broj vožnji je rastao za 52 odsto.

Od ozbiljnog gubitaša, koji je Republici Srpskoj predstavljao veliki teret, prvi put poslije osam godina zabilježen je pozitivan finansijski rezultat od preko pola miliona maraka s ostvarenim uštedama u poslovanju od preko 20 miliona maraka.

Kada su investicije u pitanju, izgrađen je i završen sistem za vještačko osnježavanje, a novim sistemom je povezano cijelo skijalište sa 88 lansera i 25 topova, čime je riješen jedan od najvećih problema koji je pogađao ovu olimpijsku ljepoticu.

Ako se po jutru dan poznaje, i ova sezona će biti takođe uspješna s obzirom na to da su za prvih deset dana rada prihodi od prodaje karata uvećani za 100 odsto.

Vezane vijesti

Tim Dejana Ljevnaića probudio uspavanu olimpijsku ljepoticu Jahorinu

Jahorina se vraća na svjetsku ski scenu

Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina: Najuspešnija sezona na Jahorini ikada

Modernizovan sistem vještačkog osnježavanja na Jahorini

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije