Ex -Yu

Afera "Reket": Janeva i Boki 13 odbacuju krivicu, Milevski priznao

Afera "Reket": Janeva i Boki 13 odbacuju krivicu, Milevski priznao
Foto: N.N. | Afera "Reket": Janeva i Boki13 odbacuju krivicu, Milevski priznao

SKOPLJE - Optuženi biznismen u aferi "Reket" Zoran Milevski - Kičec na prvom je ročištu u ovom predmetu priznao krivicu, dok su bivša šefica Specijalnog tužilštva Katica Janeva i Bojan Jovanovski - Boki 13 izjasnili da se ne osjeća krivima, prenosi portal a1on.

Janeva je na pitanje da li se oseća krivom kategorično izjavila "da ne oseća ni trunku krivice".

Sudija u skopskom Krivičnom sudu Vaska Nikolovska Masevska je razdvojila predmet za Milevskog, koji je izjavio i da je svjestan posljedica zbog priznanja krivice.

Za aferu "Reket" javnost je saznala nakon što je italijanski list "La Verita" na svom sajtu objavio prisluškivane razgovore između Bokija 13 i skopskog biznismena Jordana Kamčeva od koga je iznuđeno 1,5 miliona evra u zamjenu za oslobađanje od pritvora.

Nakon što je makedonskog tužilaštvo pokrenulo istrage protiv Jovanovskog i Milevskog, list "La Verita" je objavio nove dijelove prisluškivanih razgovora u kojima se čuje i glas Katice Janeve koja se obraća biznismenu Kamčevu riječima "da ne brine i da će sve biti ok".

Ubrzo nakon toga istraga je proširena, a Janeva uhapšena nakon što je šefica skopskog tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju Vilma Ruskoska izjavila da tužilaštvo posjeduje dokaze koji ukazuju da je i Janeva umiješana u ovu aferu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije