Ex -Yu

Bečić: Moguć dogovor o rekonstrukciji Vlade

Bečić: Moguć dogovor o rekonstrukciji Vlade
Foto: demostat.rs | Bečić: Moguć dogovor o rekonstrukciji Vlade

PODGORICA - Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić izjavio je danas da je moguć dogovor o rekonstrukciji Vlade Zdravka Krivokapića.

Bečić, koji je i lider Demokrata, je na konferenciji za novinare, povodom godinu od formiranja novog saziva crnogorskog parlamenta, rekao da nakon što je Demokratski front (DF) prihvatio da se uđe u proces rekonstrukcije, to učinio i premijer Zdravko Krivokapić.

On je istakao da ta dva stava imaju veliki broj podudarnosti. "To je spoznaja da postoje preobimna ministarstva i da ih je potrebno dijeliti, zatim da taj proces i dogovor o resorima koje treba dijeliti treba da bude plod dogovora premijera i predstavnika parlamentarne većine", naveo je Bečić.

On smatra da je potrebno vlast osnažiti i sa partijama manjina.

"Nisam još razgovarao sa manjinskim partijama, ali ću sa premijerom to svakako učiniti u narednom periodu", poručio je Bečić, navodeći da će naredni izbori biti 2024. godine kad im je rok za održavanje.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je sinoć da će rekonstrukcija Vlade zasnivati na sporazumu iz septembra prošle godine, da će resori biti podijeljeni prema dogovoru sa parlamentarnom većinom, te da će se pri formiranju novih voditi računa da budu u funkciji što bržeg ostvarivanja evropske agende.

Demokratski front DF i Demokrate tražili su u više navrata rekonstrukciju Vlade Crne Gore čijim rezultatima nisu zadovoljni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije