Ex -Yu

Brajan Volš ponovo optužen za ubistvo supruge Ane

Brajan Volš ponovo optužen za ubistvo supruge Ane
Foto: Ilustracija/Arhiva | Brajan Volš ponovo optužen za ubistvo supruge Ane

Brajan Volš optužen je za ubistvo svoje supruge Ane Volš, Amerikanke srpskog porijekla koja je nestala 1. januara, saopštilo je tužilaštvo. Optužnica premješta slučaj Višem sudu u Norfolku, gdje će Volšu biti ponovo suđeno u narednim nedjeljama.

Okružni tužilac Majkl Morisej saopštio je da su protiv Brajana Volša podignute tri optužnice - za ubistvo supruge Ane Volš, za dovođenje u zabludu policijske istrage i ometanje sprovođenja pravde, i za "nepropisno prenošenje ljudskog tela", navodi boston25news.com.

"Brajan Volš se izjasnio da nije kriv po optužbi za ubistvo na suđenju u Okružnom sudu Kvinsi u januaru. Ova optužnica premješta slučaj Višem sudu u Norfolku, gde će Volšu biti ponovo suđeno u narednim nedjeljama. Taj datum još nije određen", navodi tužilac.

Ana Volš je nestala 1. januara rano ujutru kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom "Logan" i odatle otputuje u Vašington zbog posla.

Policija je tragala za njom više od nedjelju dana, iako je njen muž u početku rekao da nije viđena od Nove godine.

Suprug nestale Beograđanke je od ranije u pritvoru zbog obmanjivanja policije koja za Anom traga od 4. januara, kada su njen nestanak prijavile kolege iz Vašingtona. On se izjasnio da nije kriv.

Istražitelji su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Volš, a, prema izvorima Si-En-Ena, u istoriji internet pretrage na uređajima Brajana Volša pronađeni su upiti "kako se riješiti tijela žene od 52 kilograma" i "kako raskomadati tijelo". On je potrošio i stotine dolara na kupovinu sredstava za čišćenje.

Na deponiji i u kontejnerima koji se nalaze u blizini zgrade u kojoj živi Brajanova majka Dajana, pronađeni su predmeti koji su takođe predmet istrage.

Brajan Volš je, inače, na uslovnoj kazni i nosio je narukvicu za praćenje zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2016. godine. Istraga je utvrdila i da je prekršio tu uslovnu kaznu, zbog koje nije mogao da ode i sa suprugom živi u Vašingtonu.

U noći u kojoj je nestala, Ana je trebalo da otputuje u Vašington gde je radila u agenciji za nekretnine, a gdje Volšovi imaju i kuću.

Ana Volš, djevojačko prezime Ljubičić, rođena je i odrasla u Beogradu, a 2005. je otišla u Sjedinjene Američke Države. Sa Brajanom Volšom ima troje djece, starosti od dvije do šest godina.

(RTS)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije