Ex -Yu

Brnabić: Mali je brz i efikasan ministar

Brnabić: Mali je brz i efikasan ministar
Foto: N.N. | Brnabić: Mali je brz i efikasan ministar

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas, povodom zahtjeva grupe studenata koji blokiraju rektorat, da ne očekuje da ministar finansija Siniša Mali podnese ostavku i da ne dovodi u pitanje njegov ostanak u vladi, jer je brz i efikasan i ima sluha za mjere koje olakšavaju poslovanje i jačanje ekonomskog rasta.

“Siniša Mali je moj predlog za ministra. Sve posledice te odluke snosim ja. Ja sam kriva što je on u vladi, a istovremeno i zaslužna. Bez Siniše Malog ne bi bilo smanjenja poreza na zarade i drugih dobrih odluka i mera. Mali je brz i efikasan i ima sluha za mere koje olakšavaju poslovanje i jačanje ekonomskog rasta”, rekla je Brnabić novinarima.

Premijerka je navela da grupa studenata, koja i ne krije da je politički angažovana, neće biti zadovoljna dok se ne nađe komisija da odluči onako kako oni misle da treba.

Ističući da ne želi da se miješa u autonomiju Univerziteta u Beogradu, Brnabić je kazala da je kao građanka primjetila kontradiktorne izjave rektorke Ivanke Popović, koja se sada svrstala na stranu onih koji blokiraju i dala političku izjavu, kao i da ne zna zbog čega se to dogodilo.

“Ja se nadam da će se u jednom trenutku završiti pregovori, crvena linija je pređena, a sve što se tiče zahteva koji se odnose na Vladu Srbije, ja sam na raspolaganju 24 časa i dođite da mi uručite sve te zahteve”, poručila je predsjednica vlade.

Brnabić je podsjetila i da je rektorka govorila o “dvije grupe ljudi” koji su došli na Univerzitet, da joj sve “miriše na politiku”, kao i da 15 aktivista drže kao taoce 100.000 studenata i da će biti posljedica ako potraje, a danas govori o tome da su njih 15 danas legitimni sagovornici.

Premijerka je poručila da je trenutna situacija sramota za beogradski Univerzitet, navodeći da se ne zna ko u ovom trenutku vodi tu obrazovnu instituciju, da li rektorka, kolegijum ili grupa studenata, odnosno političkih aktivista koja za taoce drži 100.000 studenata.

Brnabić je primjetila da su se zahtjevi tih studenata, koje inače posjećuju politički akteri, mijenjali i da se više i ne zna šta su njihovi zahtjevi.

Takođe, navela je da su, za razliku od rektorke, prethodnih dana u zgradu Rektorata mogli da ulaze Marinika Tepić, Zoran Lutovac...

Podsjetila je takođe da rektorka nije mogla da ustvrdi ko je bio na Univerzitetu, jer nije bilo stranačkih obilježja, a da je poslije toga rekla da su došli aktivisti SNS i upitala zašto se takve stvari dešavaju i pod kakvim pritiskom.

Upitala je koliko je etičkih i stručnih komisija potrebno da bi “politička grupa koja vrši pritisak dobila pravdu za koju oni misle da je prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije