Ex -Yu

Brnabićeva zahvalila Trampu za razumijevanje srpskih stavova

Brnabićeva zahvalila Trampu za razumijevanje srpskih stavova
Foto: Tanjug/AP | Brnabićeva zahvalila Trampu za razumijevanje srpskih stavova

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić zahvalila je na prijemu u Njujorku američkom predsjedniku Donaldu Trampu za razumijevanje za stavove Srbije.

Brnabićeva, koja je sinoć prisustvovala tradicionalnom prijemu kod američkog predsjednika uoči generalne debate u UN, rekla je da je zahvalila Trampu u ime svih građana Srbije za otvorenost prema Srbiji, prenosi RTS.

"Da se razume naš stav i da se čuje naš glas. Bilo je jako divno videti, i mislim da je to važno za građane Srbije, da Srbija zaslužuje novo poštovanje u svetu, da svi prepoznaju napore predsednika /Srbije Aleksandra/ Vučića da izgradimo jedan miran, stabilan, bezbedan region", rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da je uvijek prva tema dijalog Beograda i Prištine, ali da se govori i o reformama u Srbiji i dobrim ekonomskim rezultatima.

Brnabićeva se uoči otvaranja Generalne skupštine UN sastala sa američkim republikanskim senatorom Ronom DŽonsonom.

Premijer Srbije će u četvrtak, 27. septembra, održati govor pred Generalnom skupštinom UN. U delegaciji Srbije je i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Brnabićeva će učestvovati i na skupu "Akcija za mir", posvećenom mirovnim operacijama, a sutra će učestvovati na globalnom "Blumbergovom" biznis forumu.

Uoči Generalne skupštine UN, u čuvenom "Karnegi holu" na Menhetnu, čula se srpska muzika, odnosno koncert "Putovanje kroz zvuke Srbije".

Organizaciju koncerta podržalo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i brojni volonteri koji žive i rade u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije