Ex -Yu

DPS traži da Krivokapić pokaže Temeljni ugovor sa SPC

DPS traži da Krivokapić pokaže Temeljni ugovor sa SPC
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | DPS traži da Krivokapić pokaže Temeljni ugovor sa SPC
Tanjug

PODGORICA - Najuticajnija opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) traži od premijera Zdravka Krivokapića da upozna javnost sa sadržinom Temeljnog ugovora države sa SPC da, kako navode, pokaže bar zeru integrteta ili nek podnese ostavku da se više ne bruka.

U saopštenju, koje je potpisao portparol DPS-a Miloš Nikolić postavljeno je pitanje "kakva je to vlada u kojoj njen potpredsjednik Dritan Abazović, nije vidio Temeljni ugovor", a istovremeno je, kako se navodi, sa sadržajem tog ugovora upoznat "neki estradni istoričar iz Beograda, šrafčić u kleronacionalističkoj mašineriji, i naširoko nam ga tumači".

"Uz to Krivokapiću stižu upozorenja, iz sličnih centara, da mu ne padne na pamet da prosljeđuje ugovor Skupštini Crne Gore", stoji u saopštenju.

Tumače i da se od Krivokapićeve vlade, čiji je, kako je naveo, rodonačelnik pokojni mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, traži da pogaze njegovu volju i da ugovor potpiše srpski patrijarh Porfirije.

"Poručujemo mu da ako on želi lično da se ponižava to je njegov izbor, ali kao premijer Vlade Crne Gore neka pokaže bar zeru integriteta, ili nek podnese ostavku da se više ne bruka", navodi se u saopštenju DPS, prenio je portal RTCG.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije