Ex -Yu

Dačić: Ne može Viola fon Kramonova Srbiji da određuje šta treba da radi

Dačić: Ne može Viola fon Kramonova Srbiji da određuje šta treba da radi
Foto: Tanjug | Dačić: Ne može Viola fon Kramonova Srbiji da određuje šta treba da radi

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je nivo bezobrazluka kojim se neki evropski političari obraćaju Srbiji zaprepašćujući i naglasio da to što je izvjestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon dokazani lobista premijera samoproglašenog Kosova ne znači da može Srbiji određivati šta treba da radi.

"Srbija je suverena država, a predsednik Aleksandar Vučić je mnogo puta pokazao da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku koja se rukovodi isključivo interesima Srbije. Tako će biti i nadalje, a Violu fon Kramon niti ko pita, niti zarezuje", poručio je Dačić, reagujući na to što je fon Kramonova rekla da Srbija neće napustiti Savjet Evrope, kako je to nagovijestio Vučić, u slučaju da Kosovo bude primljeno u članstvo te organizacije.

On je naglasio da bi prijem takozvanog Kosova u Savjet Evrope bio presedan i grubo kršenje principa na kojima Savet Evrope počiva, jer samozvano Kosovo nije međunarodno priznata država članica UN, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

"Lagali su nas da će uslov za Kosovo biti formiranje zajednice srpskih opština i umesto da Priština bude kažnjena, sada još treba da bude nagrađena prijemom u Savet Evrope. Ko i šta daje za pravo Violi fon Kramon da vređa Srbiju, predsednika Vučića i srpski narod?", napomenuo je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije