Ex -Yu

Dačić: ZSO ostaje glavna tačka svih dogovora o Kosovu i Metohiji

Dačić: ZSO ostaje glavna tačka svih dogovora o Kosovu i Metohiji
Foto: Tanjug/Arhiva | Dačić: ZSO ostaje glavna tačka svih dogovora o Kosovu i Metohiji
Tanjug

​ BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Zajednica srpskih opština (ZSO) ostaje glavna tačka svih dogovora o Kosovu i Metohiji i da ona mora da bude formirana i to po dogovorenim principima, iza kojih stoje potpisi tri strane.

U Briselskom sporazumu iz 2013. godine je jasno napisano šta je ZSO, to je još detaljnije regulisano u sporazumu 2015. a potpisali smo ga jer je on dobar za našu zajednicu na KiM, rekao je Dačić za današnju "Politiku".

"Sporazum nije idealan ali u uslovima u kojima smo pregovarali o njemu, to je maksimim koji smo mogli da izdejstvujemo. To su sporazumi koji daju našem stanovništvu u ruke sve poluge upravljanja, od ekonomije, razvoja, obrazovanja, zdravstva, pa do bezbednosti i policije", rekao je Dačić.

Naveo je da su ovi sporazumi kruna učešća naše države u dijalogu uz posredovanje Evropske unije, koja se i sama obavezala da će potpisano biti primijenjeno.

Prema njegovoj ocjeni nikada nije postojao razlog da se sporazum ne primijeni, osim upornog odbijanja Prištine da ga sprovede i neograničene tolerancije zapadnih posrednika prema njihovoj destrukciji.

"ZSO ostaje glavna tačka svih naših dogovora o Kosovu i Metohiji", naglasio je Dačić i dodao da ona mora da bude formirana i to po dogovorenim principima, iza kojih stoje potpisi tri strane.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije